Eşti mai aproape de lilieci decât crezi! Poţi lua coronavirus de la ei?

  • În Bucureşti liliecii pătrund mai ales în cartierele noi, în pereţii de rigips ai blocurilor situate în zone în care înainte era pădure
  • Ştefan Măntoiu de la Wilderness Research: Nu puteţi lua coronavirus de la lilieci, nu sunt cazuri de acest gen în Europa
  • În Româniia sunt 32 de specii de lilieci, specii protejate de lege. Un singr liliac poate consuma până la un kilogram de insecte pe an
Urmărește
1438 afișări
Imaginea articolului Eşti mai aproape de lilieci decât crezi! Poţi lua coronavirus de la ei?

Eşti mai aproape de lilieci decât crezi! Poţi lua coronavirus de la ei?

Tinerii de la Wilderness Research spun că înainte de epidemie au salvat aceşti lilieci din pereţii  unui bloc nou de pe bulevardul Mihalache din Capitală, după ce locatarii i-au sunat speriaţi.

”Nu vă faceţi griji, nu sunt cazuri de acest gen în Europa, până acum nu au fost înregistrate astfel de lucruri, iar noi avem o barieră culturală, noi nu  mâncăm aceste animale, deci practic nu avem cum să interacţionăm cu ele”, a  spus Dragoş Ştefan Măntoiu.

În schimb, dacă eşti infectat cu noul coronavirus şi atingi aceste animale, le poţi infecta. Cel mai bine este să ceri ajutor specialiştilor atunci când prezenţa şi zgomotul pe care-l fac aceste animale te necăjesc. 

”Am primit nişte indicaţii la nivel international în aşa fel încât noi oamenii să nu interacţionăm cu ei pentru că există şansa ca noi să le dăm lor coronavirus şi există această şansă ca populaţiile respective să fie afectate irecuperabil.  Avem nişte aparate speciale de ultrasunete şi aşa ne dăm seama ce specii sunt, rugăm vecinii să monitorizeze o perioadă cum se mişcă animalele, pe unde se aud apoi în anumite crăpături în clădiri punem nişte flapsuri speciale pe care animalele le pot impinge dar nu mai pot intra”, a mai precizat Dragoş Ştefan Măntoiu, director coordonator Wilderness Research and Conservation.

Liliecii vin spre oraşe pentru că omul le distruge habitatul natural. În România există 32 de specii de lilieci, toate protejate de lege. Un singur animal poate consuma până la un kilogram de insect pe an, ceea ce înseamnă că ne oferă servicii ecosistemice importante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici