Video Prof. Dr. Olga Simionescu: Sunt patru teorii care explică de ce unele persoane mor, iar altele fac forme uşoare de boală - VIDEO

  • Prof. Dr. Olga Simionescu îţi spune că experţii studiază 4 piste care explică de ce unii oameni mor de infecţia cu SARS Cov -2 şi alţii fac forme uşoare
  • Dr. Simionescu îţi explică faptul că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe suprafeţe de plastic sau pe oţel şi până la 24 de ore pe suprafeţe de carton
  • Expertul spune că măştile speciale sunt singurele care protejează complet şi că suprafeţele trebuie dezinfectate cu substanţe biocide
Urmărește
22886 afișări

"Se studiază astăzi 4 piste: teoria mutaţiilor, enzima de conversie a angiotensinei 2, susceptibilitatea genetică a populaţiilor, precum si vârsta şi comorbidităţile. Dacă este evident că boala afectează mai  puţin copiii şi că la vârstnici şi la cei cu alte boli poate conduce la deces, nu este clar încă de ce alţii fac forme asimptomatice de boală sau cu evoluţie  uşoară/medie", spune Dr. Simionescu. 

Medicul explică şi dacă şi cum anume noul coronavirus suferă mutaţii. 

Teoria mutaţională spune că virusurile în general suferă mutaţii, virusurile cu ARN, cum este acesta, mai multe mutaţii. Ian Jones din UK spune că,odată infectată o persoană, noul coronavirus se multiplică în tractul respirator şi la fiecare multiplicare face 6 mutaţii. Echipa chineză de la Beijing pe care am amintit-o a studiat genomul viral de la 103 cazuri şi a găsit mutaţii în două locusuri ale genomului, aşa că ei descriu două tipuri de virusuri: S şi L. 72 de pacienţi au avut tipul L, mai agresiv, considerat primar, şi 29  tipul S, mai blînd. Teoria a fost combătută inclusiv de cercetători de la Yale care au spus că din lanţul lung de nucleotide ( 30000) doar câteva ar fi afectate şi că nu putem vorbi de 2 serotipuri  de comportament diferit. 

Alţi cercetători au găsit că odată cu izolarea oamenilor şi cu carantina, virusul pierde din putere şi apar forme  mai uşoare, spune Dr. Simionescu. 

"Cât rezistă virusul? 3 ore în aer, 4,5 metri de sursă, 2-3 zile pe suprafeţe, 2-3 zile pe plastic sau pe oţel si până la 24 de ore pe suprafeţe de carton. Care sunt căile de transmitere: picături Pfluge, produse de tuse şi strănut, aerosoli, contact cu suprafeţe infectate. Oamenii trebuie să se spele pe mâini minimu 20 de secunde odată cu apă şi săpun şi să evite să ducă mâna la nas, gură, ochi. "

Prof. Simionescu îţi explică şi utilitatea măştilor chirurgicale, dar şi ce este mai bine să foloseşti: alcool sau biocid. 

"Măştile speciale sunt singurele care protejează complet şi corect, măştile chirurgicale nu protejează corect. Fiind o pandemie, este exclus ca lumea să se doteze cu măşti profesionale"

" Ce este biocidul? O substanţă chimică sau chiar o bacterie care ucide germeni sau virusuri.  Sunt preferate biocide pe bază de alcool 60% minimum, însă pentru dezinfectarea mâinilor alcoolul este foarte iritant pentru piele. Suprafeţele trebuie dezinfectate preferabil cu substanţe biocide, însă şi detergenţii obişnuiţi pentru suprafeţe sunt mai buni în lipsă", spune dr.  Simionescu. 

Expertul spune referitor la ceea ce se ştie despre tratament la ora actuală că nu avem un antiviral specific şi că probabil într-un an de  la declanşarea infecţiei virale vom avea parte de un vaccin eficient. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici