- Home
- Video
- (03.05.2020, 13:00)
- Eugenia Foarfecă , Raisa Humeniuc , Luiza Paraschivu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Semnal de alarmă! Părinţii întârzie vaccinarea copiilor. Medic: „Poliomielita, difteria, pertusisul, tetanosul sunt boli care ucid”
- Medicii spun că mulţi părinţi nu vin cu copiii la vaccinare de teamă că s-ar putea infecta cu coronavirus
- Claudia din Cluj: Ne-am temut ca nu cumva să ne infectăm pe drum sau în cabinet
- Medic: Programul naţional de imunizare trebuie să continue
Urmărește
1485 afișări
Claudia Stan are patru copii. Femeia spune că nimic nu e mai periculos decât un vaccin nefăcut la timp, aşa că acum două zile şi-a imunizat fetiţa cea mică.
“ Este un vaccin care se face la vârsta de un an şi nu am dorit să-l amân”, a declarat Claudia Stan, o mămică din Craiova.
Mulţi părinţi se tem însă să iasă din casă de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. Violeta a aşteptat câteva zile peste data la care ar fi trebuit să-şi vaccineze fetiţa de 11 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
”Ne-am temut ca nu cumva să ne infectăm pe drum sau în cabinet, dar ne-am dus cu măşti, cu mănuşi. Am avut anumite rezerve să sunăm noi, au apucat să treacă câteva zile şi ne-au sunat de la cabinet”, a precizat şi Violeta Voidean, o mămică din Cluj.
Medicii trag un semnal de alarmă. Spun că mulţi părinţi aleg să întârzie vaccinarea copiilor lor.
”Programul naţional de imunizare are nevoie să continue. Avem 19.990 de cazuri de rujeolă, 68 în ultima săptămână”, a declarat medicul Valeria Herdea, medic pediatru.
Cred că acum este cea mai importantă regulă pentru a proteja copiii noştri, să ştiţi că vorbim de poliomielită, de difterie, de tetanos, de pertusis, de rujeolă, sunt boli care ucid”, a mai precizat aceasta.
Medicii spun că nu eşti în pericol dacă vii la cabinet cu copilul. Ei au făcut în aşa fel încât să nu te întâlneşti cu alţi pacienţi.
”Menţinerea acestor copii la risc pentru dezvoltarea tusei convulsive, în condiţiile în care ştim că anticorpii materni au o valabilitate de aprox. 6 săptămâni înseamnă să dezvoltăm un volum de persoane susceptibile de a dezvolta tuse convulsivă cu posibilitatea unor forme severe”, a declarat şi Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din Ministerul Sănătăţii.
Nu ezita aşadar. Mediciii te aşteaptă cu copilul la cabinet.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe