Video Strigătul unui inginer român care nu se poate întoarce la muncă în străinătate: „O să-mi pierd job-ul din cauza restricţiilor de zbor”

  • Guvernul menţine restricţiile de zboruri chiar şi în perioada stării de alertă
  • Românii nu se pot întoarce la muncă în străinătate pentru că nu pot zbura cu avionul
  • Mii de români au plecat la muncă în străinătate la munci agricole chiar şi în starea de urgenţă
Urmărește
3441 afișări

Alexandru este inginer mecanic şi lucrează în industria de petrol şi gaze în diverse zone ale lumii. Din februarie se află acasă, în România şi riscă să rămână fără job din cauza deciziilor Guvernului.

„Problema mea curentă este imposibilitatea de a ajunge la locul de muncă din cauza interdicţiei zborurilor. Şi nu sunt singurul în această ipostază”, spune Alexandru Ghiţescu, inginer mecanic în industria petrol şi gaze.

După trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, Guvernul a menţinut restricţiile de călătorie cu avionul şi mulţi români nu se pot întoarce la muncă în afară ţării pe cale aeriană.

„În curând va trebui să se apeleze la contractor cel mai posibil pentru a suplini numărul angajaţilor, asta înseamnă că noi va trebui să ne pierdem locurile”, spune  Alexandru Ghiţescu, inginer mecanic în industria petrol şi gaze.

„Deşi mii de români au plecat la cules sparanghel, nu au existat excepţii pentru muncitorii români care ocupă funcţii cheie în străinătate”

Mii de români au plecat la cules de sparanghel şi de căpşuni în străinătate în perioada stării de urgenţă, după ce Guvernul a permis deplasarea muncitorilor sezonieri din agricultură şi din domeniul sanitar. Nu au existat însă astfel de excepţii şi pentru muncitorii români care ocupă funcţii-cheie în companiile din străinătate, cum este cazul lui Alexandru.

„Momentan, singura posibilitate viabilă pentru cine trebuie să plece de acasă la muncă este să călătoarească prin Bulgaria, de pe aeroportul din Sofia”, spune Alexandru Ghiţescu, inginer mecanic în industria petrol şi gaze.

Dar asta ar însemna să călătoreşti cu maşina până la graniţa cu Bulgaria, să treci frontiera pe jos, să faci rost apoi de un serviciu de transport ca să ajungi la aeroport şi toate acestea cu înştiinţarea consulatului român din ţara respectivă despre toate traseele pe care le faci.

În industria de petrol şi gaze, o rotaţie normală a turelor de lucru este de şase săptămâni şi se lucrează 12 ore pe zi, 7 zile din 7.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici