Video Ţi-e dor de teatru şi de artă în general? Uite cum îţi vindecă sufletul şi trupul

  • După perioada dificilă prin care am trecut, avem nevoie de forţa creatoare a artei
  • Actriţa Ioana Calotă: Arta este bucuria aceea de care ne agăţăm ca de un colac de salvare
  • Medicul Radu Ţincu: Sentimentele pozitive pe care ni le dă arta sunt însoţite de eliberarea unor substanţe cu rol protector pentru organism
Urmărește
201 afișări

Acum este poate mai important ca niciodată să ne reîntoarcem la viaţa artistică şi culturală. Actriţa Ioana Calotă ne spune că, după perioada grea prin care am trecut cu toţii, arta poate fi o terapie excelentă. 

„Este încântător să vezi cum spectatorii vin la teatru într-o anumită stare şi pleacă în cu totul altă stare, mult mai bună. Acest schimb extraordinar, acest dialog de vibraţii pur şi simplu arde emoţiile joase şi transformă totul într-o bucurie purificatoare. Este bucuria aceea pe care o ştim, o recunoaştem, şi de care ne agăţăm aşa, ca de un colac de salvare. Arta este viaţă”, a spus Ioana Calota. 

Arta este forţă creatoare pentru suflet, dar şi pentru sănătatea noastră. 

„Aceste sentimente pozitive sunt însoţite de eliberarea unor substanţe neurohormonale protective pentru organism, cum ar fi betaendorfinele şi endocanabinoizii, acidul gama aminobutiric. Sunt substanţe care protejează funcţionarea sistemului nervos central şi reglează funcţionarea întregului organism”, a spus Radu Ţincu. 

În lipsa acestor trăiri pozitive pe care arta, cultura, le generează în interiorul nostru rămânem cu cele negative, şi implicit cu hormonii de stres, spune medicul. De pe 1 iunie vom putea participa la spectacole de teatru în aer liber, însă cu respectarea distanţei între spectatori prevăzută de lege. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici