UE investighează Meta pentru posibile încălcări ale regulilor digitale şi riscuri de dezinformare

  • Comisia Europeană a iniţiat, marţi, investigaţii pentru a evalua dacă Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, ar fi putut încălca Legea privind serviciile digitale (DSA).
  • Facebook şi Instagram au fost clasificate drept platforme online foarte mari, care trebuiau să se conformeze Legii privind serviciile digitale până la sfârşitul lunii august 2023.
  • Legea a intrat în vigoare la 17 februarie pentru toţi intermediarii online din UE şi reglementează modul în care actorii online ar trebui să abordeze conţinutul online ilegal şi dăunător.
146 afișări
Imaginea articolului UE investighează Meta pentru posibile încălcări ale regulilor digitale şi riscuri de dezinformare

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Comisia Europeană a demarat o serie de investigaţii care vizează compania Meta, deţinătoarea platformelor Facebook şi Instagram, sub suspiciunea că Legea privind serviciile digitale nu a fost aplicată corespunzător, notează Euractiv.

,,Suspectăm că moderarea Meta este insuficientă" şi că ,,lipseşte transparenţa anunţurilor şi a procedurilor de moderare a conţinutului", a declarat vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

De asemenea, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a subliniat că Meta este suspectată că nu reuşeşte să pună la dispoziţia cercetătorilor şi a părţilor interesate ,,instrumente de monitorizare în timp real şi mecanisme eficiente de semnalare a conţinutului ilegal".

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, pentru Euractiv, că Meta are un ,,proces bine stabilit pentru identificarea şi atenuarea riscurilor" pe platformele sale şi va răspunde solicitărilor Comisiei în cadrul anchetei.

Comisia Europeană este de părere că reclamele înşelătoare şi dezinformarea, ambele gestionate de către Meta, pot prezenta riscuri pentru discursul civic, procesele electorale şi consumatori, relevă sursa citată.

Meta a declarat că dezvoltă noi instrumente pentru a furniza date pentru monitorizarea alegerilor şi că face tranziţia utilizatorilor către Meta Content Library, pentru a continua accesul la date.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici