Agenţii ruşi ar fi încercat "să arunce în aer" o linie ferată cheie din Ucraina. Ofiţerii de securitate ucraineni i-au arestat

Ucraina a reţinut presupuşi agenţi ruşi care încercau "arunce în aer" o linie ferată strategică din estul ţării.

1306 afișări
Imaginea articolului Agenţii ruşi ar fi încercat "să arunce în aer" o linie ferată cheie din Ucraina. Ofiţerii de securitate ucraineni i-au arestat

Agenţi ruşi ar fi încercat să arunce în arunce în aer" o linie ferată cheie din Ucraina

Ofiţerii de securitate ucraineni au arestat două persoane suspectate că au acţionat în numele Rusiei în timp ce încercau să arunce în aer o linie de cale ferată folosită pentru aprovizionarea cu arme în estul ţării pentru efortul de război al Kievului, a anunţat marţi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).
 
Deţinuţii, identificaţi ca fiind rezidenţi din regiunile Kiev şi Harkov, au plantat un dispozitiv exploziv lângă linia de cale ferată din regiunea centrală Poltava şi au plănuit să îl detoneze de la distanţă, dar au fost prinşi în flagrant de către ofiţerii SBU, se arată în comunicat.
 
"Ocupanţii sperau să distrugă rutele logistice pentru arme, muniţii şi combustibil pentru forţele armate ucrainene", a precizat SBU.
 
Potrivit ucrainenilor, acesştia ar fi acţionat sub ghidajul unui ofiţer al principalei agenţii de informaţii interne a Rusiei, Serviciul Federal de Securitate (FSB).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici