Interpol: traficul de persoane din Asia de Sud-Est devine o criză globală

Traficul de persoane din Asia de Sud-Est se transformă într-o criză globală, susţine Interopol. Bandele de traficanţi câştigă până la 3 trilioane de dolari pe an, estimează anchetatorii.

230 afișări
Imaginea articolului Interpol: traficul de persoane din Asia de Sud-Est devine o criză globală

Interpol: traficul de persoane din Asia de Sud-Est devine o criză globală

Frauda alimentată de traficul de persoane se amplifică în Asia de Sud-Est, reţelele de crimă organizată generând anual venituri ilicite de aproape 3 trilioane de dolari, a declarat şeful Interpol, Jurgen Stock, potrivit CNN.

Un grup internaţional de crimă organizată câştigă aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an, potrivit secretarului general al Interpol, Jurgen Stock. El a mai spus că între 2 trilioane de dolari şi 3 trilioane de dolari, bani ilegali, circulă anual prin sistemul financiar global. Pentru a compara, economia Franţei valorează 3,1 trilioane de dolari conform Fondului Monetar Internaţional.

În timp ce traficul de droguri contribuie cu aproximativ 50% din veniturile crimei organizate, grupurile criminale folosesc reţelele de contrabandă pentru a muta ilegal oameni, arme şi produse furate.

„Ceea ce a început ca o ameninţare criminală regională în Asia de Sud-Est a devenit o criză globală a traficului de persoane, cu milioane de victime”, a spus Jurgen Stock.

Interpol susţine că operaţiunile sale în Asia au dus la aproape 3.500 de arestări şi confiscarea a 300 de milioane de dolari începând cu 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici