6.300 de infracţiuni şi 60.000 de amenzi în minivacanţa 1 Mai

  • Nu mai puţin de 60.000 de amenzi au dat poliţiştii în minivacanţa de 1 Mai - Paşti, pentru un total de 24,8 milioane de lei.
  • Au fost cu 1.000 de infracţiuni mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
  • Au rămas fără permis mii de şoferi.
146 afișări
Imaginea articolului 6.300 de infracţiuni şi 60.000 de amenzi în minivacanţa 1 Mai

6.300 de infracţiuni şi 60.000 de amenzi în minivacanţa 1 Mai

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, infracţiunile de tâlhărie sunt în scădere cu 37,5% faţă de anul trecut.

Numărul de accidente rutiere grave a scăzut cu 42,8% faţă de anul precedent, numărul persoanelor rănite grav este în scădere cu 47,8%, iar al persoanelor decedate în accidente cu 13,3%.

Au rămas fără permis 4.543 de şoferi care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, dintre care aproximativ 600 au fost prinşi după ce au consumat alcool, iar 87 după ce au consumat droguri sau alte substanţe interzise.

În intervalul 30 aprilie - 6 mai, structurile de ordine publică au avut, în fiecare zi, în medie, aproximativ 3.000 de intervenţii, iar echipajele pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat peste 1.540 de intervenţii, din care aproximativ 1.300 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi peste 60 pentru stingerea de incendii.

Structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 6.300 de infracţiuni şi au dat aproximativ 60.000 de amenzi, în valoare de 24,8 milioane de lei.

În aplicaţia eDAC, au fost efectuate 164.655 de verificări, fiind returnate 182 de alerte, dintre care 14 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 18 la persoane dispărute, 29 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 27 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Manifestările religioase la care au participat peste 2 milioane de credincioşi s-au desfăşurat fără incidente, precum şi cele peste 200 de festivaluri, târguri, concerte şi alte evenimente cultural-artistice care au fost loc la nivel naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici