„Anul nou care n-a fost”, premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Veneţia

Pelicula „Anul nou care n-a fost”, regizat de Bogdan Mureşanu, a fost recompensat sâmbătă cu premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Festivalul de Film de la Veneţia.

Urmărește
478 afișări
Imaginea articolului „Anul nou care n-a fost”, premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Veneţia

„Anul nou care n-a fost”, premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Veneţia

Regizorului Bogdan Mureşanu i-a fost înmânat sâmbătă seară premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti în cadrul ceremoniei de închidere a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

„Dedic acest premiu întregii echipe care a lucrat la acest amplu film, cu peste 40 de actori minunaţi. De asemenea, pentru că acest film aminteşte şi despre viaţa sub un regim dictatorial dedic acest premiu tuturor oamenilor din lume aflaţi încă această situaţie, care caută demnitate, libertate şi umanitate. Sper să aveţi un An Nou aşa cum am avut şi noi”, a spus regizorul Bogdan Mureşanu, potrivit paginii de Facebook a filmului.

Filmul a câştigat şi Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, Biennale Cinema, iar criticii independenţi prezenţi la ediţia 81 a Festivalului au apreciat filmul care a câştigat, din partea reprezentanţilor acestora, premiul Bisato d'Oro 2024 pentru Cel mai bun scenariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici