- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.12.2014, 14:13)
- Dorina Călin
Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei
Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe 2015, în cuantum de 192.940.000 de lei, a fost avizat favorabil, în unanimitate, marţi, de membrii comisiilor reunite pentru cultură din Parlament, fiind aprobat şi un amendament care prevede suplimentarea acestei sume cu 800.000 de lei.
Urmărește
165 afișări
Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei
Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a solicitat de la bugetul de stat, pentru a-şi desfăşura activitatea în 2015, o sumă totală de 192.948.000 de lei. Suma este în scădere cu 7,07% faţă de 2014, când Radioul Public a beneficiat de 207.630.000 de lei de la bugetul de stat.
La şedinţa de marţi, senatorul PDL Marius Paşcan a propus un amendament prin care să se suplimenteze bugetul SRR cu suma de 800.000 de lei, necesară pentru a menţine funcţional serviciul Radio România Internaţional.
"Din punctul nostru de vedere, bugetul pe 2015 este un buget echilibrat, am solicitat, bineînţeles, în discuţiile cu Ministerul de Finanţe bani mai mulţi pentru capitolul «Alte transferuri», respectiv pentru formaţiile muzicale, pentru că proiectele culturale pe care Radio România le dezvoltă sunt tot mai multe şi tot mai de succes. Ne încadrăm la limită şi în acest buget. Sigur că voiam să dezvoltăm acest lucru. Totodată, am primit mai puţin decât am solicitat pe acest capitol (...) Suntem în parametri, putem funcţiona cu acest buget, deşi am fi vrut să ne dezvoltăm mai mult, să ne dezvoltăm proiectele culturale, dar o vom face. Avem o problemă tehnică pe care cred că va trebui să v-o prezentăm atât dumneavoastră, cât şi colegilor dumneavoastră de la comisia de buget - finanţe. E o chestiune paradoxală, la ultima rectificare, pentru a veni cu banii pentru SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.) în sfârşit la zi, am primit o suplimentare de 17 milioane (de lei, n.r.). Practic, neavând funcţional Consiliul de Administraţie, suntem în situaţia de a nu-i putea folosi, pentru că el excede aprobării din bugetul pe 2014", a declarat Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
De asemenea, acesta a precizat că anul 2014 "probabil a fost cel mai bun an ca eficienţă şi ca performanţă din '94 încoace".
La rândul său, deputatul Mădălin Voicu a declarat: "Ca şi anul trecut, vreau să vă spun că am constatat (...) că Societatea Română de Radiodifuziune cred că este - şi nu exagerez cu nimic - instituţia care a arătat că, fiind bine gestionată, are şi rezultate foarte bune. (...) Cred că instituţia pe care domnul preşedinte Ovidiu Miculescu o conduce este una etalon (...), este un exemplu pozitiv şi în felul ăsta constatăm că se poate face mai mult decât se aşteptau sau gândeau unii".
Potrivit proiectului de buget, din suma totală aprobată pentru 2015, 167.500.000 de lei reprezintă plata către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, care asigură emisia canalelelor Radioului Public, 8.248.000 de lei este suma necesară pentru funcţionarea Direcţiei Radio România Internaţional, 16.000.000 de lei - pentru funcţionarea Direcţiei Formaţii Muzicale, iar 1.200.000 de lei - pentru funcţionarea Radio Chişinău.
Suma solicitată de Radioul Public de la bugetul de stat reprezintă 47,24% din totalul finanţării SRR, restul de 52,76% provenind din venituri proprii.
Societatea Română de Radiodifuziune deţine în prezent posturile Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale şi Radio Chişinău. Acestora li se adaugă postul online pentru copii Radio Junior şi agenţia de presă Rador.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. A început deportarea în masă a imigranților ilegali
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump