Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei

Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe 2015, în cuantum de 192.940.000 de lei, a fost avizat favorabil, în unanimitate, marţi, de membrii comisiilor reunite pentru cultură din Parlament, fiind aprobat şi un amendament care prevede suplimentarea acestei sume cu 800.000 de lei.

Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei

Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a solicitat de la bugetul de stat, pentru a-şi desfăşura activitatea în 2015, o sumă totală de 192.948.000 de lei. Suma este în scădere cu 7,07% faţă de 2014, când Radioul Public a beneficiat de 207.630.000 de lei de la bugetul de stat.

La şedinţa de marţi, senatorul PDL Marius Paşcan a propus un amendament prin care să se suplimenteze bugetul SRR cu suma de 800.000 de lei, necesară pentru a menţine funcţional serviciul Radio România Internaţional.

"Din punctul nostru de vedere, bugetul pe 2015 este un buget echilibrat, am solicitat, bineînţeles, în discuţiile cu Ministerul de Finanţe bani mai mulţi pentru capitolul «Alte transferuri», respectiv pentru formaţiile muzicale, pentru că proiectele culturale pe care Radio România le dezvoltă sunt tot mai multe şi tot mai de succes. Ne încadrăm la limită şi în acest buget. Sigur că voiam să dezvoltăm acest lucru. Totodată, am primit mai puţin decât am solicitat pe acest capitol (...) Suntem în parametri, putem funcţiona cu acest buget, deşi am fi vrut să ne dezvoltăm mai mult, să ne dezvoltăm proiectele culturale, dar o vom face. Avem o problemă tehnică pe care cred că va trebui să v-o prezentăm atât dumneavoastră, cât şi colegilor dumneavoastră de la comisia de buget - finanţe. E o chestiune paradoxală, la ultima rectificare, pentru a veni cu banii pentru SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.) în sfârşit la zi, am primit o suplimentare de 17 milioane (de lei, n.r.). Practic, neavând funcţional Consiliul de Administraţie, suntem în situaţia de a nu-i putea folosi, pentru că el excede aprobării din bugetul pe 2014", a declarat Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR.

De asemenea, acesta a precizat că anul 2014 "probabil a fost cel mai bun an ca eficienţă şi ca performanţă din '94 încoace".

La rândul său, deputatul Mădălin Voicu a declarat: "Ca şi anul trecut, vreau să vă spun că am constatat (...) că Societatea Română de Radiodifuziune cred că este - şi nu exagerez cu nimic - instituţia care a arătat că, fiind bine gestionată, are şi rezultate foarte bune. (...) Cred că instituţia pe care domnul preşedinte Ovidiu Miculescu o conduce este una etalon (...), este un exemplu pozitiv şi în felul ăsta constatăm că se poate face mai mult decât se aşteptau sau gândeau unii".

Potrivit proiectului de buget, din suma totală aprobată pentru 2015, 167.500.000 de lei reprezintă plata către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, care asigură emisia canalelelor Radioului Public, 8.248.000 de lei este suma necesară pentru funcţionarea Direcţiei Radio România Internaţional, 16.000.000 de lei - pentru funcţionarea Direcţiei Formaţii Muzicale, iar 1.200.000 de lei - pentru funcţionarea Radio Chişinău.

Suma solicitată de Radioul Public de la bugetul de stat reprezintă 47,24% din totalul finanţării SRR, restul de 52,76% provenind din venituri proprii.

Societatea Română de Radiodifuziune deţine în prezent posturile Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale şi Radio Chişinău. Acestora li se adaugă postul online pentru copii Radio Junior şi agenţia de presă Rador.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici