VIDEO  Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul

  • Elveţianul Nemo a câştigat Eurovision 2024, o ediţie plină de tensiuni politice, triumfând într-un concurs desfăşurat în Malmo, Suedia
  • Concursul muzical a fost perturbat de controversele legate de prezenţa Israelului în competiţie în contextul războiului din Fâşia Gaza.
14950 afișări
Imaginea articolului Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul

Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024

Marea finală a concursului Eurovision 2024 a avut loc la Malmö, Suedia, unde 25 de ţări au concurat pentru trofeu şi pentru onoarea de a găzdui ediţia de anul viitor a concursului. Reprezentantul Olandei a fost descalificat sâmbătă în urma unui incident. 

După 4 ore de muzică, spectacole, divertisment şi emoţie, Nemo din Elveţia a fost încoronat câştigător al celei de-a 68-a ediţii a concursului Eurovision cu piesa "The Code".

Cântăreţul, în vârstă de 24 de ani, a câştigat concursul cu piesa "The Code", o melodie plină de energie care trece prin rap, drum and bass şi operă, despre călătoria lui Nemo de autodescoperire ca persoană non-binară.

"Vreau să vă mulţumesc foarte mult, sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunii sale şi să continue să militeze pentru pace şi demnitate pentru fiecare persoană din această lume", a declarat Nemo, după ce a primit pe scenă trofeul.

Clasamentul Eurovision 2024

Elveţia a câştigat concursul cu 591 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Croaţia cu 547 de puncte, iar pe trei Ucraina cu 453 de puncte.

În top 10 sunt prezente Franţa, Israel, Irlanda, Italia, Armenia, Suedia şi Portugalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici