FNT 2015: Pasajul Universităţii se transformă, de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor

Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, începând de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor, cu prilejul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Urmărește
451 afișări
Imaginea articolului FNT 2015: Pasajul Universităţii se transformă, de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor

FNT 2015: Pasajul Universităţii se transformă, de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor

Cea de-a 25-a ediţie Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie, în Capitală, are o ofertă culturală ce cuprinde 98 de reprezentaţii ale spectacolelor din program şi alte evenimente, precum expoziţii, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte.

Totodată, începând de luni, Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, timp de două săptămâni, în Pasajul FNT - un loc de întâlnire şi de difuzare a celor mai importante informaţii legate de Festivalul Naţional de Teatru, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER), organizator al evenimentului.

Festivalul aflându-se în an aniversar, şi atmosfera din Pasajul FNT este una specială, determinată în primul rând de energia şi vibraţiile create de cele peste 250 de afişe ale spectacolelor de teatru prezentate pe parcursul ultimului sfert de veac în ediţiile FNT precedente. Aceste mărturii ale drumului şi evoluţiei teatrului românesc sunt expuse în spaţiile pasajului sub genericul "Afişele Vremii, Vremea Teatrului". Li se adaugă afişele actualei ediţii, care panotează proximitatea punctului de informare FNT creat în centrul pasajului, precum şi filmul de fotografie semnat Mihaela Marin. Acesta cuprinde o amplă selecţie de instantanee alese din spectacolele prezentate de-a lungul celor 25 de ani ai Festivalului Naţional de Teatru şi va rula pe ecranele amplasate în pasaj.

Centrul principalului loc de intersecţie pietonală din Bucureşti va fi dominat de Punctul Info FNT, dotat pentru a fi la zi cu toate informaţiile despre evenimentele din festival şi pentru a veni în întâmpinarea publicului cu detalii: spectacolele şi poveştile lor, distribuţii, harta locaţiilor, unde se găsesc bilete, preţul acestora, îndrumare pentru platforma online de achiziţionare a biletelor - mystage.ro -, dar şi pentru teatrele partenere care vând bilete la casele proprii; aici se găsesc fluturaşi de promovare a producţiilor invitate; de aici se pot procura gratis cele mai noi apariţii ale ziarului festivalului ("Jurnalul FNT"), programul manifestărilor, informaţii-fluturaşi despre toate evenimentele conexe, afişe FNT şi altele.

Tot în Pasajul FNT se vor desfăşura zilnic, de la ora 17.00, întâlnirile informale cu artiştii festivalului. În mijlocul tumultului cotidian, actorii şi regizorii spectacolelor din programul actualei ediţii nu vor lipsi de la la întâlnirea cu publicul: trecătorii vor avea ocazia să-i cunoască, să afle poveşti, să poarte dialoguri, să solicite autografe şi poate să cânte împreună cu artiştii sau să ia parte la mici fragmente din spectacole, organizate ad-hoc.

Vor fi iniţiate concursuri şi alte forme de participare interactivă, iar trecătorii se vor putea întâlni, în fiecare zi, între orele 16.30 - 18.30, cu cunoscuta artistă Margareta Pâslaru, prezentă pentru al doilea an consecutiv în Pasajul FNT, pentru a oferi autografe şi a prezenta CD-ul "Actorii Cântă", menit să iniţieze donaţii care vor ajunge în conturile campaniei "Artiştii pentru artişti", organizată de UNITER.

De asemenea, organizatorii festivalului îi invită pe cei interesaţi să se oprească pentru a urmări zilnic, între orele 12.00 - 14.00, interviurile live, dar şi spectacolele transmise în live-streaming pe portalul adevărul.ro., începând cu 23 octombrie. În ambientul teatral al expoziţiei, publicul este invitat să asculte şi mărturile a peste 25 de artişti. Întregul program al interviurilor şi livestreaming-urilor va fi afişat în proximitatea Punctului Info FNT.

Publicul va avea acces şi la oferta dedicată FNT de partenerii evenimentului: Societatea Română de Radiodifuziune - cu CD-uri, DVD-uri şi cărţi multimedia tipărite la Editura Casa Radio, revista Igloo - cu stand de carte de artă şi arhitectură, standuri organizate de Nemira, Editura Unitext, dar şi de alte edituri. În Pasajul FNT. Un alt partener al evenimentului este Grand Cinema & More, care va asigura transmisiunile în direct din cadrul FNT în cinci oraşe din ţară, dar şi în Viena, Londra şi la Chişinău.

Pe de altă parte, la cafeneaua din vecinătatea punctului de informare, toţi cei care au ecuson FNT vor primi 10% reducere.

La realizarea Pasajului FNT au contribuit: UNITER, ARCUB, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Pasajul FNT va fi deschis publicului până la încheierea Festivalului Naţional de Teatru, pe 1 noiembrie.

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României.

Producătorii festivalului sunt UNITER - Uniunea Teatrală din România şi Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, iar coproducători sunt Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul Cultural al municipiului Bucureşti.

FNT este un proiect cultural finanţat de Guvern prin Ministerul Culturii. Printre partenerii evenimentului se numără Institutul Cultural Român, ITI / Institutul Internaţional de Teatru, Institutul Polonez, Institutul Goethe şi Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" Chişinău.

Evenimentele FNT sunt găzduite de Teatrul Odeon, Teatrul "L.S. Bulandra", Teatrul Nottara, Centrul Cultural European pentru UNESCO "Nicolae Balcescu", Teatrul Metropolis, Teatrul ACT, Unteatru, Teatrul de Comedie, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic şi Artmark.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici