Ministerul Culturii, despre Ileana Stana Ionescu: A fascinat generaţii întregi

De-a lungul celor şase decenii închinate scenei, Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi cu rolurile sale din filme sau teatru, arată Ministerul Culturii.

2105 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii, despre Ileana Stana Ionescu: A fascinat generaţii întregi

Ministerul Culturii, după anunţul morţii Ilenei Stana Ionescu: A fascinat generaţii întregi

„Am aflat, cu profundǎ întristare, de trecerea la cele veşnice, la vârsta de 87 de ani, a doamnei Ileana Stana Ionescu”, au postat cei de la Ministerul Culturii.

Ileana Stana Ionescu s-a născut la data de 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, judeţul Hunedoara.

A debutat ca actriţă în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în Şcoala femeilor de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul din Piatra Neamţ.
Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune. Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

„De-a lungul celor şase decenii închinate scenei, Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi cu rolurile sale din filme sau teatru pe care, fiecare dintre noi, şi le va aminti cu plǎcere şi cu zâmbetul pe buze: Cuibul cu viespi, Cucoana Chiriţa,Secretul lui Bachus, Păcală, Dumbrava minunată,Chiriţa în Iaşi, Alo, aterizează străbunica!, Zidul, Păcală se întoarce, Fraulein - Gaiţele de Alexandru Kiriţescu , Nastasia Filipovna - Idiotul de Fiodor Mihailovici Dostoievski, Dacia - Titanic vals de Tudor Muşatescu. Dumnezeu sǎ o odihneascǎ!”, reiese din mesajul ministerului.

Actriţa Ileana Stana Ionescu a murit duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici