- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.05.2014, 17:55)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană, la Art Safari din Capitală
Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană vor putea fi admirate de publicul bucureştean de joi până duminică, într-un spaţiu nonconformist, la Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti, care va avea loc în Piaţa George Enescu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
301 afișări
Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană, la Art Safari din Capitală (Imagine: Facebook)
Astfel, timp de patru zile, publicul are ocazia unică de a asista la cele mai actuale dezbateri din culisele pieţei de artă internaţionale. De la pavilion nu vor lipsi nici lansările de carte şi albume, sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu artişti, intervenţiile artistice şi muzica contemporană.
De la Cabaret Voltaire din Elveţia la Grupurile "111" şi "Sigma" din Timişoara, de la Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Camil Ressu la Florin Chiuariu, Constantin Flondor, Alexandru Rădvan, de la "Reglementările pieţei de artă" la "Educaţia artistică din sistemul universitar", Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti oferă vizitatorilor ocazia de a observa diversitatea de valori artistice şi de a percepe identitatea culturală naţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin a avertizat atacarea oricărei țări NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden
-
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi afirmă că acesta încearcă să declanşeze al Treilea Război Mondial, înainte ca tatăl său să preia mandatul
-
Operaţiunea Şcoala. 50 de percheziţii în dosare de trafic de droguri în şcoli
-
Ţările nordice distribuie ghiduri de supravieţuire cetăţenilor, pe fondul temerilor de război
"Art Safari este un semn că piaţa de artă din România începe să intre într-o altă etapă, aceea a unei maturizări a sistemului artistic românesc şi a integrării acestuia într-un circuit european şi de ce nu global. Este pentru prima dată când două asociaţii profesionale, cea a comercianţilor de artă, ACOAR, şi cea a galeriilor de artă contemporană, AGACOR, conlucrează pentru a constitui o piaţă de artă competentă şi competitivă. Totodată, faptul că în cadrul acestei prime ediţii a Art Safari - Pavilionul de Artă expun laolaltă muzee şi galerii de artă reprezintă o dovadă de înţelegere a unui sistem artistic în care galeria descoperă şi susţine artiştii reprezentaţi, iar muzeele consacră. Art Safari este un prim pas spre normalitate", a spus Diana Dochia, codirector Art Safari, secţiunea Artă Contemporană.
Programul Art Safari este încărcat cu evenimente, de la lansări de carte şi albume de Cosmin Năsui, Pavel Şuşară, Ioana Ciocan şi Susan Sontag la dezbateri interactive despre piaţa de artă cu personalităţi din România, Olanda, Turcia, Polonia, Austria şi Ungaria.
Printre lectorii care vor vorbi în cadrul programului "Arta în dialog" se regăsesc Angela Baillou (Christie's Viena - Austria), Vita Zaman (ViennaFair - Austria), Fons Hof (directorul târgului Art Rotterdam - Olanda), Rieder Gabor (FlashArt - Ungaria), Ioan Sbârciu (Preşedinte UAD Cluj-Napoca - Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca - România ), Lars Ebert (secretarul boardului ELIA - Liga Europeană a Universităţilor de Artă), Ani Molnar (Ani Molnar Gallery - Ungaria), Andrei Jecza (Jecza Gallery - România), Cristian Robert Velescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti - România), Adrian Notz (Cabaret Voltaire - Elveţia), Doina Lemny (Centre Pompidou Atelier Brâncuşi - Franţa) şi mulţi alţii.
De asemenea, vor avea loc intervenţii ale unor artişti cunoscuţi, proiecţii şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu Teodor Graur, Călin Dan şi Ion Grigorescu, un concert susţinut de DJ Electric Brother de Noaptea Galeriilor şi multe alte surprize, printre care şi lansarea casei de licitaţie online Lavacow.
Publicul este aşteptat să viziteze şi să admire operele celor mai importanţi artişti români ai tuturor timpurilor, găzduiţi de Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti în perioada 22 - 25 mai.
Achiziţionarea biletelor se poate face prin www.myticket.ro şi din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenţia Sălii Palatului, Artmark, respectiv oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar de miercuri până duminică şi de la recepţia Pavilionului Art Safari (Piaţa George Enescu).
Organizatorii proiectului sunt Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR).
Art Safari este primul pavilion profesional şi public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar şi muzee şi instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării.
Vor fi expuse de la lucrări de pictură şi sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist - galerie - colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spaţiul cultural al pieţei de artă.
Citește pe alephnews.ro: NY Times: Biden dă acordul Ucrainei să folosească ATACMS. Rachetele cu rază lungă pot lovi 300km în Rusia
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum a reacționat Mama Geta, după ce Culiță Sterp s-a căsătorit cu Daniela, fără să își invite familia
CANCAN.RO
Iuliana s-a stins din viață, la numai 30 de ani, în ITALIA. Întreaga comunitate din Centallo, Piemont, îndurerată de dispariția româncei
GANDUL.RO
Poluatorii care ard cablurile în Sintești și-ar fi deschis o asociație de mediu. Prin Organizația Civică Iar Miroase se protejează de autorități și amenzi
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe