- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.11.2012, 18:40)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: OUG pe audioviziual nu s-a publicat în Monitorul Oficial pentru că ministerele Justiţiei şi Finanţelor trebuie să dea forma finală
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că OUG care modifică Legea audiovizualului nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial pentru că ministerele Justiţiei şi Finanţelor trebuie să dea forma finală a acestei, în urma deciziei Guvernului de a se scoate din ordonanţă toate referirile la CNA.
Urmărește
591 afișări
Ponta: OUG pe audioviziual nu s-a publicat în MO pentru că MJ şi MF trebuie să dea forma finală (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Nu s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa pentru că Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Finanţe, în urma deciziei de ieri din Guvern de a scoate toate referirile la CNA, trebuie să dea forma finală", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări în acest sens.
Ponta a precizat că din OUG au fost scoase condiţiile impuse viitorilor membri ai CNA, el argumentând că tot ce se doreşte de schimbat la CNA poate schimba Parlamentul, nefiind o urgenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Premierul a reiterat faptul că OUG a operat modificări doar la partea de fiscalitate.
În ceea ce priveşte prevederile referitoare la suspendarea deciziilor CNA, Ponta a precizat că acolo era o problemă de raliere de procedură la Legea audiovizualului în sensul în care pentru toate sancţiunile administrative să se aplice regimul general, iar contestarea lor în instanţă le suspendă.
Premierul a mai declarat că nu a înţeles de ce au protestat membrii CNA, în condiţiile în care OUG nu modifica nimic referitor la această instituţie, el arătând că probabil aceştia "au citit pe surse" şi "au protestat pe surse".
"Nu am înţeles de ce protestau membrii CNA. Recunosc sincer că nu am reuşit să înţeleg. Probabil că au citit pe surse şi au protestat pe surse pentru că în discuţia de ieri din şedinţa de Guvern a fost foarte clar - nu este nimic atât de urgent de modificat la CNA", a spus Ponta.
Citeşte şi:
ARD: Modificarea Legii audiovizualului, un frumos cadou de Crăciun al USL pentru Voiculescu
Referitor la acuzaţiile aduse de ARD, privind totalitarimul mediatic şi CNA anulat ca instituţie, Ponta a precizat că reprezentanţii acestei alianţe habar nu au, nevăzând OUG.
"Ei habar nu au, nu au văzut Ordonanţa. Ei sunt neserioşi, nici nu au văzut ce scrie. (...). Mai sunt câteva zile de campanie şi toată lumea o să exagereze cu totalitarismul. Nu am adoptat nimic cu CNA", a spus Ponta.
Premierul s-a referit, ironic, la situaţia în care membrii PDL din CNA sancţionează televizunile care îl critică pe preşedintele Traian Băsescu, dar nu sancţionează televiziunea la care el este înjurat, deşi aceasta încalcă toate prevederile Legii audiovizualului.
"Evident că în momentul în care toţi membrii PDL din CNA sanţionează televiziunile care îl critică pe domnul preşedinte Băsescu, dar în schimb televiziunea unde se încalcă Legea CNA în toate punctele, pentru că în fiecare seară un candidat mă înjură pe mine, nu păţeşte nimic niciodată, dar aşa e în democraţia - în democraţie ei pe noi pot să ne înjure, invers nu se poate că se sancţionează", a spus Ponta.
Guvernul a modificat, marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, Legea audiovizualului. Conform modificărilor, CNA va acorda licenţe audiovizuale de televiziune doar societăţilor care la data solicitării nu au restanţe faţă de bugetul de stat, iar serviciile de programe generaliste nu mai sunt considerate ca având pondere semnificativă în formarea opiniei publice.
De asemenea, Ordonanţa schimbă modul de sancţionare a cabliştilor, care dacă nu vor asigura aceeaşi calitate a semnalului pentru toate televiziunile din oferta lor, vor putea primi amenzi cuprinse între 1-3% din cifra de afaceri realizată în anul precedent.
Citeşte şi:
Guvernul a modificat Legea audiovizualului. Furnizorii de servicii, obligaţi să informeze din timp telespectatorii de modificările în grila de programe
Ordonanţa a provocat reacţii critice din partea preşedintelui CNA Răsvan Popescu, a International Advertising Association România şi a Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.
Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat, marţi, că Ordonanţa adoptată de Guvern pentru modificarea Legii audiovizualului ţine cont de unele observaţii făcute de CNA, existând însă şi aspecte asupra cărora se mai poate reflecta atunci când Ordonanţa va fi dezbătută în Parlament.
Citeşte şi:
Controversă între membrii CNA legată de OUG privind Legea audiovizualului: Suntem puşi pe linie moartă/OUG e în favoarea media
IAA România spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii audiovizualului "este de natură să afecteze în mod negativ funcţionarea normală şi competitivă a industriei de marketing, media şi comunicare", cerând Guvernului consultări pe acest document.
Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România (UAPR) îşi exprimă, într-un comunicat remis MEDIAFAX, nemulţumirea faţă de decizia Guvernului de a aproba ordonanţa de urgenţă (OUG) care modifică Legea audiovizualului nr. 504/2002.
"Suntem consternaţi că ordonanţa de urgenţă a trecut într-o manieră netransparentă, în timpul şedinţei de guvern de marţi", a declarat Radu Florescu, preşedinte al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat de ce a modificat Legea audiovizualului prin OUG şi care era urgenţa, că s-a apelat la Ordonanţă pentru a introduce transparenţa fiscală în contractele de publicitate, el arătând că Guvernul face bugetul pe 2013 şi trebuie să ştie toate veniturile.
Citeşte şi:
Ponta, despre modificarea Legii audiovizualului: Construim bugetul, trebuie să ştim toate veniturile
"Ceea ce s-a modificat s-a modificat vizavi de regulile fiscale şi modul de comercializare, de încheiere a contractelor privind publicitatea. Este doar o măsură de transparenţă pentru ca Fiscul să aibă acces la toate aceste date", a spus Ponta.
Întrebat de ce era urgent să se modifice Legea audiovizualului, Ponta a explicat: "Pentru că era vorba despre condiţii fiscale şi de transparenţă fiscală şi construim bugetul pe 2013 şi trebuie să ştim foarte clar toate veniturile şi tot circuitul financiar".
El a precizat că nu s-a modificat nimic referitor la CNA.
"Nu există niciun articol legat nici de membrii CNA, nici de funcţionarea CNA. Dacă la CNA se doreşte vreo schimbare, o va face Parlamentul, nu era atât de urgentă ca să o facem prin OUG", a spus Ponta.
Întrebat de ce nu s-a publicat pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor proiectul privind Legea audiovizualului pentru dezbatere publică, Ponta a răspuns: "Pentru că a fost prezentat în şedinţă de Guvern, s-au făcut observaţii, şi, oricum, e bun, nu vă faceţi griji!".
Citeşte şi:
OUG - Legea audiovizualului: Licenţele de TV vor fi acordate doar societăţilor fără datorii la stat
Citeşte şi:
OUG - Legea audiovizualului: Amenzile posturilor TV, neexecutorii dacă sunt contestate în justiţie
Citeşte şi:
OUG - Legea audiovizualului: Reguli stricte la intermedierea achiziţiei de spaţiu publicitar TV
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Guvernul a modificat Legea audiovizualului. Furnizorii de servicii, obligaţi să informeze din timp telespectatorii de modificările în grila de programe
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe