Premiul Constantin Brâncuşi, acordat actorului Constantin Chiriac, directorul FITS

Premiul Constantin Brâncuşi pentru artă şi cultură a fost înmânat de ministrul Culturii, Raluca Turcan, maestrului Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Festivalul a început vineri, 21 iunie.

126 afișări
Imaginea articolului Premiul Constantin Brâncuşi, acordat actorului Constantin Chiriac, directorul FITS

Raluca Turcan a spus că a fost onorată să îi înmâneze premiul Constantin Brâncuşi lui Constantin Chiriac.

„Am fost onorată să înmânez maestrului Constantin Chiriac, Premiul Constantin Brâncuşi pentru artă şi cultură, în cadrul celei de-a XI-a ediţie a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România! Prin talentul şi dedicarea sa extraordinară ca actor, regizor de teatru şi manager cultural, domnia sa a ajutat în mod remarcabil la dezvoltarea culturii româneşti şi la promovarea ei în ţară şi în străinătate”, a spus Raluca Turcan, ministrul Culturii.

„E un premiu greu, dar este binemeritat în primul rând de Sibiu, pentru tot ceea ce înseamnă FITS, echipa şi dezvoltarea relaţiilor în toate structurilor din cultură, din spectacole”, a spus Constantin Chiriac.

FITS 2024 oferă peste 830 de evenimente în aer liber, în interior şi online, susţinute de 5.000 de artişti din 82 de ţări.

FITS aduce în aceste zile la Sibiu nume de talie mondială din teatru şi film, precum actorii americani John Malkovich şi Tim Robbins, actriţa franceză Isabelle Adjani sau dramaturgul, scenaristul şi regizorul american Neil LaBute, printre alţii.

Cu ocazia FITS, este inaugurat primul Sezon cultural România-Polonia 2024-2025, prin expoziţia „Tatra. Wróblewski, Karlowicz, Wyczólkowski” de la Muzeul Naţional Brukenthal.

Există în acest an şi un sezon francez de neocolit, care va marca un secol de funcţionare a Institutului Francez în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici