- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.07.2018, 17:29)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză îngrijorătoare: Producţia mondială de mere, pere şi struguri SCADE pe fondul schimbărilor climatice
Producţia mondială de mere, struguri şi pere din sezonul 2017/2018 este estimată să scadă cu 2,7 milioane de tone metrice (tone), ajungând la 77,3 milioane din cauza îngheţurilor de primăvară, care afectează livezile în întreaga UE, arată un raport al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite
Urmărește
728 afișări
Analiză: Producţia mondială de mere, pere şi struguri va scădea pe fondul schimbărilor climatice
Producţia UE este estimată să fie la cel mai scăzut nivel din 2007, înregistrând o scădere de 20%, ajungând la 10 milioane de tone. Îngheţul şi schimbările de temperatură din 2017, au afectat în mod semnificativ producţia în întreaga Uniune Europeană, în special producătorii de top din Polonia şi Italia. În acest an, exporturile sunt prevăzute să scadă cu 45%, până la 820 de milioane de tone, iar importurile se aşteaptă să crească cu aproape 20%, până la 500.000 de tone, iar consumul este estimat la 6,4 milioane de tone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
Producţia Chinei îşi va continua tendinţa ascendentă, ridicându-se 600.000 de tone, până la 44.5 milioane, producţia cea mai însemnata fiind în provinciile vestice, care va compensa pierderile din nordul ţării cauzate de căldură prelungită şi secetă. Cu toate că livrările mai mari stimulează procesarea a 600.000 de tone la 5 milioane, se prognozează ca consumul să rămână stabil. Din pricina interdicţia Indiei privind merele prvenite din China, aplicată în mai 2017 după detectarea unor dăunători, este de aşteaptat ca exporturile Chinei să ajungă la 1,2 milioane de tone. Se estimează că importurile totale ale Chinei să rămână constante la 70.000 tone.
Producţia Stateor Unite este prevăzută să scadă cu 260.000 de tone la 4,7 milioane din cauza îngheţului în timpul infloririi în Michigan şi din cauza producţiei mai scăzute în statele vestice, inclusiv în Washington. În ciuda producţiei mai scăzute, exporturile sunt de aşteptat să crească cu 15% până la 995.000 de tone la expedierile mai mari către India, iar importurile sunt estimate până aproape la 170.000 de tone.
Producţia Turciei este estimată uşor în scădere la 2,8 milioane de tone, ca urmare a daunelor provocate de grindină în principalele regiuni de creştere din Anatolia Centrală şi Marea Mediterană. Exporturile sunt aşteptate să scadă 30%, la 150.000 de tone.
Producţia Indiei este estimată uşor în creştere, pe fondul condiţiilor meteorologice favorabile , ajungând la 2,3 milioane de tone. Este de aşteptat ca importurile să scadă la 250.000 de tone, în scădere cu 120.000 faţă de recordul înregistrat anul trecut.
Şi producţia din Chile va scădea cu 40.000 de tone la 1,3 milioane. Plantaţiile noi nu au ajuns încă la maturitate, însă condiţiile bune de creştere au îmbunătăţit calitatea fructelor în sezonul trecut. În ciuda scăderii livrărilor, exporturile sunt estimate la 730.000 tone, pe volume mai mari de fructe de calitate la export.
Raportul prevede că producţia din Rusia va scădea cu 230.000 de tone până la 1,3 milioane, din cauza îngheţului în timpul infloririi, în Districtul Federal Central. Se aşteaptă ca transporturile mai mari din Moldova şi China să conducă la creşterea importurilor aproape 30% până la 850.000 de tone. Rusia rămâne importatorul de top, în ciuda interdicţiei continue privind merele din anumite ţări, inclusiv fostul furnizor de top din Uniunea Europeană.
Producţia de mere a Noii Zeelande este prognozată până aproape 40.000 de tone, ajungând la 560.000 din pricina vremii uscate şi calde din timpul recoltei. Cererea în India şi preţurile puternice din Uniunea Europeană sunt de aşteptat să sprijine transporturile, crescând exporturile până la un record de 375.000 de tone.
Producţia Africii de Sud este proiectată în scădere cu 100.000 de tone, până la 800.000 de tone, din cauza secetei care a afectat atât randamentul, cât şi calitatea fructelor. Exporturile se estimează în scădere cu 68.000 de tone, până la 485.000 de tone.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe