Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 1 mld. lei în T1/2024, cu 56% mai puţin faţă de T1/2023

Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 1 mld. lei în T1/2024, cu 56% mai puţin faţă de T1/2023: gradul de cedare în reasigurare a scăzut la 21%, cel mai mic nivel din ultimii 4 ani, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
255 afișări
Imaginea articolului Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 1 mld. lei în T1/2024, cu 56% mai puţin faţă de T1/2023

Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 1 mld. lei în T1/2024, cu 56% mai puţin faţă de T1/2023

Companiile de asigurări şi-au asumat cu 56% mai mult risc în primele trei luni din 2024, ducând gradul de cedare în reasigurare la un minim al ultimilor 4 ani, de 21%, după ce în T1/2023 s-a înregistrat o creştere cu 26%, până la un grad de cedare în reasigurare de aproape 50%.

Asigurătorii au cedat în reasi­gurare un volum al primelor de apro­ximativ 1 mld. lei în primul trimestru (T1) din 2024, cu 56% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, însemnând 21% din primele brute subscrise la nivelul întregii pieţe, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publicate de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financi­ară (ASF) în raportul privind evolu­ţia pieţei asigurărilor în T1/2024.

Astfel, valoare portofoliilor pro­prii ale companiilor de asigurări în pri­mele trei luni din 2024 a fost de 3,8 mld. lei, după cedarea în reasigurare.

Gradul de cedare în reasigurare a primelor brute subscrise de asigură­tori în primele trei luni din 2024 a scăzut considerabil cu 28 punte pro­cen­tuale, ajungând la cel mai mic ni­vel din primul trimestru din ultimii patru ani. În ceea ce priveşte gradul de cedare în reasigurare pe cele două clase principale de asigurări, respec­tiv asigurări generale şi asigurări de viaţă, nivelul gradului de cedare în reasigurare pentru asigurările gene­rale a ajuns la 22,6%, în timp ce pen­tru asigurările de viaţă gradul de cedare a fost de 7,2%.

Pentru zona asigurărilor genera­le, companiile de asigurări au cedat în reasigurare circa 900 mil. lei din pri­me, asigurătorii rămânând cu prime nete de 3 mld. lei, în timp ce valoarea cedată de companii pe zona asigură­rilor de viaţă a fost de 64 mil. lei, asigurătorii rămânând cu prime nete de peste 824 mil. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici