Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

Creşterea economică a Uniunii Europene va fi de 2,3% în 2018 şi de 1,8% în 2019, iar a zonei euro de 3,3% în 2018, iar SUA au o şansă mare de a intra în recesiune economică în următorii ani, a apreciat vineri Dan Bucşa, economist şef pentru CEE al UniCredit, în cadrul unei conferinţe de presă.

Urmărește
1514 afișări
Imaginea articolului Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

Conform estimărilor UniCredit, cumpărările de obligaţiuni de stat ale Băncii Central Europene (BCE) se vor încheia până la sfârşitul anului 2018. În plus, prima creştere a ratei dobânzii la facilitatea de depozit va avea loc în septembrie 2019 - cel mai devreme -, lucru care va menţine dobânzile pentru depozite sub 0% până la acea dată. De asemenea, este foarte probabil ca dobânzile să se menţină negative până la sfârşitul anului 2019. Nu în ultimul rând, BCE ar urma să continue reinvestirea unor sume semnificative în obligaţiuni de stat cel puţin până în 2021-2022.

"Probabil că nu vom avea o explozie în dobânzile pe termen lung din Europa, dacă nu se produce un risc masiv", a precizat Dan Bucşa.

Cel mai mare risc al momentului la adresa economiei zonei euro, apreciază specialistul, îl reprezintă o serie de noi taxe vamale care ar putea fi impuse pe importurile de maşini europene în termen de maximum şase luni. Aprobarea trebuie dată de Congresul american, în baza concluziilor din urma anchetei efectuate ca urmare a invocării Secţiunii 232 a Actului de Expansiune Comercială (Trade Expansion Act) de către preşedintele Donald Trump.

Referitor la evoluţia economiei americane, datele UniCredit arată că actualul ciclu de expansiune economică este al doilea cel mai lung din istoria Statelor Unite - într-un an de zile va fi cel mai lung -, dar că se apropie de sfârşit şi că va fi urmat de o recesiune.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici