Burduja: Primăriile şi universităţile primesc finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Primăriile şi universităţile din România primesc finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, anunţă ministrul energiei, Sebastian Burduja, după ce a semnat 22 de noi contracte de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare.

Urmărește
155 afișări
Imaginea articolului Burduja: Primăriile şi universităţile primesc finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Imagine cu caracter ilustrativ

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 22 de contracte de finanţare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei. Ceremonia de semnare a avut loc atât în format fizic, cât şi electronic, reunind primari şi reprezentanţi ai entităţilor beneficiare.

Proiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71.504.371 lei (14.371.582 euro), din care 66.558.182 lei (13.377.453 euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare. Capacitatea totală instalată prin aceste proiecte va fi de 10,29 MW.

„Semnarea acestor contracte reprezintă un nou pas important în direcţia tranziţiei energetice şi a atingerii obiectivelor asumate de România. Investiţiile în surse regenerabile de energie vor contribui la reducerea poluării şi vor asigura în viitorul apropiat facturi mai mici pentru administraţiile locale şi pentru universităţi. Aceste proiecte sunt esenţiale pentru a ne asigura că fiecare comunitate din România poate beneficia de energie curată şi accesibilă. Până acum, doar în cadrul acestui apel prin Fondul pentru Modernizare, am reuşit să ajutăm peste 140 de comunităţi locale să investească în capacităţi de producere a energiei electrice pentru autoconsum, cu o valoare totală de peste 390 de milioane de lei, din care 330 de milioane de lei fonduri nerambursabile. Puterea totală instalată finanţată până în prezent este de peste 50 MW. În plus, toate aceste fonduri europene nerambursabile vor crea noi locuri de muncă în comunităţile locale. Ministerul Energiei va continua să dezvolte şi să sprijine programe care susţin energia sigură, la un preţ corect şi cât mai verde, pentru toţi cetăţenii”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Prin semnarea contractelor de finanţare, entităţile publice beneficiare vor putea produce energie electrică pentru propriul consum, astfel vor reuşi să-şi reducă costurile cu utilităţile, iar banii economisiţi vor putea fi folosiţi pentru alte investiţii în comunităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici