- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.03.2015, 13:58)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China-CEE Investment Cooperation Fund discută investiţii pe piaţa românească în telecom şi energie
Fondul China-CEE Investment Cooperation, al cărui acţionar principal este Eximbank China, vede în România o piaţă cu oportunităţi de investiţii în diverse sectoare şi discută în prezent implicarea în proiecte din domeniul telecomunicaţiilor şi energiei, care s-ar putea concretiza spre finele anului.
Urmărește
282 afișări
China-CEE Investment Cooperation Fund discută investiţii pe piaţa românească în telecom şi energie (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
"În perioada care a trecut de la deschiderea fondului am văzut un număr de proiecte, dintre care sunt câteva care sperăm să se concretizeze către sfârşitul anului, în sectorul telecomunicaţiilor şi energiei", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Octavian Vidu, manager de investiţii pentru România în cadrul CEE Equity Partners, consultantul pentru investiţii al fondului.
China-CEE Investment Cooperation este un fond de private equity înregistrat în Luxemburg, care dispune de 500 milioane de dolari pentru investiţii de capital în Europa Centrală şi de Est. Până la sfârşitul anului va fi lansat sub acelaşi management un al doilea fond de 1 miliard de dolari, pentru aceeaşi regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Principalul investitor al fondului este Export Import Bank of China (Exim Bank China), care a angajat suma de 470 milioane de dolari, împreună cu Eximbank Ungaria, care a investit 30 milioane de dolari. În plus, banca chineză pune la dispoziţia managementului fondului o facilitate specială de credit de 10 miliarde de dolari, pentru a suplimenta capacitatea investiţională a fondului.
"Fondul nostru are un interes deosebit pentru România, a doua piaţă ca mărime din Europa Centrală şi de Est. Am constatat că există un număr de oportunităţi în privinţa dezvoltării infrastructurii, pentru diferite sectoare, respectiv energie sau al telecomunicaţiilor. De asemenea, există un specific al României în agricultură, unde considerăm că este interesant sectorul de însilozare. Şi sectorul de petrol şi gaze este un domeniu care face parte din tradiţia economică a României şi există noi oportunităţi de dezvoltare, interesul nostru în acest caz fiind pentru transport şi depozitare", a declarat Vidu.
Un alt sector interesant pentru investiţii este cel al transporturilor, pe segmentul intermodal, a adăugat el, precizând că reprezentanţii fondului prospectează piaţa locală încă din toamna anului 2013.
China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund îşi propune să contribuie la creşterea economică a celor 16 ţări din Europa Centrală şi de Est. Fondul a derulat până în prezent trei investiţii în Polonia şi una în Ungaria.
"Capitalul este ceea ce credem că lipseşte economiei din România, pentru că într-un final, aşa cum a arătat şi criza, nu se pot construi afaceri numai pe credit", a punctat Vidu.
Durata unei investiţii este mai lungă decât în cazul altor fonduri, ţinta fiind de 5-7 ani şi maximul de până la 10 ani, potrivit sursei citate.
"Valoarea de capital pe care o investim este între 20 şi 70 milioane euro şi ne aşteptăm să avem o structură de investiţie de tip leveraged buyout, cu o contribuţie de credit de la băncile comerciale care să ajute capitalul nostru să crească în companie", a mai spus managerul de investiţii.
Principalul birou al CEE Equity Partners Ltd este la Varşovia, firma având birouri satelit la Budapesta, Bucureşti, Leeds, în care lucrează specialişti locali în investiţii.
Activitatea fondurile de private equity a fost destul de redusă în ultimii ani, în 2013 investiţiile realizate de acestea în România au fost de sub 100 de milioane de euro, nivel care s-ar putea menţine şi în 2014.
Printre cele mai active fonduri din România se numără Enterprise Investors, Oresa Ventures, Resource Partners, Abris Capital Partners sau Axxess Capital.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Guvernul a discutat cu firme chineze realizarea unei linii feroviare de mare viteză Bucureşti-Iaşi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe