Ciolacu, despre creşterea cheltuielilor bugerate: E, cumva, artificială

La capitolul „bunuri şi servicii” sunt incluse cheltuielile cu sănătatea şi de înzestrare a Armatei, „deci este o creştere a cheltuielilor bugetare, cumva, artificială”, spune premierul Marcel Ciolacu.

352 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre creşterea cheltuielilor bugerate: E, cumva, artificială

Ciolacu, despre creşterea cheltuielilor bugerate: E, cumva, artificială

„Am redus deja cu 10%. De ce nu le-au redus anul trecut sau acum doi ani sau acum trei sau patru ani. Acum patru ani au crescut deficitul la 9,2. În acest moment, haideţi să vedem, să avem închis mai-ul şi să vedem dacă suntem pe excedent, cum vorbisem cu ministrul de Finanţe. Decizia de reducere cu 10 e luată. La <bunuri şi servicii>, de exemplu, sunt trecute cheltuielile de înzestrare a armatei române. Acelea au fost făcute în primele luni ale anuui în valoare de 7 miliarde. La bunuri şi servicii sunt trecute şi cheltuielile cu sănătatea, respectiv 500 de milioane pe lună. Acelea au crescut... Deci este o creştere, cumva, artificială”, spune Marcel Ciolacu.

El aminteşte că există o ordonanţă care interzice instituţiilor să cumpere maşini, birotică şi mobilier.

„M-am uitat şi eu pe cifre... Plus că avem creşterile de salarii în educaţie şi sănătate”, încheie premierul.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor cu 21%, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 27%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici