Colecţia de ceasuri a lui Michael Schumacher, scoasă la licitaţie azi de Christie's

Cel mai valoros, un F.P.Journe Vagabondage, a fost estimat la 2,2 milioane de dolari, adică peste 2 milioane de euro.

637 afișări
Imaginea articolului Colecţia de ceasuri a lui Michael Schumacher, scoasă la licitaţie azi de Christie's

Colecţia de ceasuri a lui Michael Schumacher, scoasă la licitaţie azi de Christie's

Fanii bijuteriilor fine şi ai Formulei 1 sunt la start. Luni seara, casa de licitaţii Christie's scoate la vânzare o colecţie rară de ceasuri de lux aparţinând lui Michael Schumacher, care a suferit un grav accident de schi în 2013.

Potrivit CNN, familia celebrului pilot de Formula 1 a decis să se despartă de opt ceasuri pentru că „colecţionarii ar putea aprecia adevărata valoare a pieselor".

„Suntem cu adevărat extrem de fericiţi că avem aceste ceasuri şi că am putut lucra cu familia", a declarat pentru CNN Rémi Guillemin, şeful departamentului de ceasuri de la Christie's.

Printre obiectele din această licitaţie, cumpărătorii vor putea achiziţiona un Rolex Daytona din oţel inoxidabil, cunoscut sub numele de „Paul Newman", estimat la 440.000 de dolari. Potrivit lui Rémi Guillemin, acesta îşi datorează numele circuitului Daytona International Speedway, un celebru circuit de curse din Florida. El l-a descris ca fiind „unul dintre cele mai emblematice ceasuri realizate vreodată de Rolex".

Un alt ceas de prestigiu care se va adresa „persoanelor care urmăresc Formula 1 şi care l-au urmărit pe Michael Schumacher atunci când a concurat" este un cronograf Audemars Piguet Royal Oak din aur alb, care este anunţat la un preţ de 280.000 de dolari. Acesta a fost comandat în 2003 ca un cadou de Crăciun pentru septuplul campion mondial de Formula 1 de către primul său mentor şi fostul CEO al Ferrari, Jean Todt, detaliază casa de licitaţii. Cadranul prezintă şase stele - la fel ca cele şase victorii ale sale de atunci - şi emblemele pilotului: celebrul cal cabrat al Ferrari şi casca sa roşie de curse.

„Este un ceas unic", a declarat Rémi Guillemin pentru CNN. „Când vezi ceasul de la distanţă, ştii că este ceva special şi că îi vorbeşte lui Michael Schumacher".

Dar punctul culminant al vânzării va fi, fără îndoială, F.P.Journe Vagabondage 1 din platină al lui Schumacher. Preţul de vânzare preconizat: 2,2 milioane de dolari. Acest ceas reprezintă aproape jumătate din valoarea estimată a întregii colecţii. A fost, de asemenea, un cadou de la Jean Todt, dar pentru Crăciunul următor. Acesta prezintă calul cabrat Ferrari şi casca roşie a pilotului. Cadranul roşu prezintă inscripţia 7 Vs, reprezentând al şaptelea titlu câştigat de Schumacher.

De când a suferit o rană gravă la cap într-un accident de schi în 2013, campionul de Formula 1 nu a mai apărut în public. Cele mai recente ştiri despre starea sa de sănătate datează din 2021. Soţia sa, Corinna, a declarat într-un documentar Netflix: „Tuturor le este dor de Michael. Dar Michael este aici. Este diferit, dar este aici".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici