- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.12.2013, 15:20)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia a făcut raportul pe activitatea CEC Bank, care nu e public. Preşedintele comisiei se contrazice în declaraţii
Raportul comisiei senatoriale de buget privind activitatea CEC Bank a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, preşedintele comisiei, Cosmin Nicula, făcând declaraţii contrare cu privire la confidenţialitatea acestui document.
Urmărește
949 afișări
Cosmin Nicula (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Cosmin Nicula, a declarat că nu poate da detalii privind concluziile raportului de anchetă, acestea urmând a fi prezentate presei de către Biroul Permanent al Senatului.
Comin Nicula a anunţat că a depus raportul comisiei la Biroul Permanent al Senatului, la Secretariatul general, şi că urmează să fie discutat de conducerea Senatului pe 30 decembrie.
"Nu pot să vă spun date cu caracter confidenţial, aceste date cu caracter confidenţial sunt depuse la caseta de informaţii secrete a Senatului, iar membrii Biroului permanent care au ORNISS le pot studia acolo", a anunţat Cosmin Nicula.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Întrebat de ce comisia parlamentară a introdus aceste date cu caracter confidenţial în raport, Cosmin Nicula s-a contrazis: "Ce date cu caracter confidenţial am spus că am introdus? Nu am spus asta".
Nicula a continuat, trimiţându-i pe jurnalişti să citească Ordonanţa 99/2006, articolul 111, unde scrie de ce raportul comisiei este "secret".
Ulterior, acesta a revenit: "Acest raport este şi va fi făcut public şi nu conţine acele date cu caracter secret. Sunt confidenţiale, păi normal, iar dacă sunt confidenţiale ele nu fac parte din acel raport".
La insistenţele presei privind motivele pentru care raportul nu poate fi făcut public, Nicula a comentat: "Pentru că dumneavoastră nu aveţi ORNISS, domnule, şi nu cred că aveţi acces la aceste date".
"Nu aţi înţeles", a continuat Cosmin Nicula, de data aceasta spunând că nu există informaţii clasificate în acest raport.
Întrebat de ce conducerea Senatului are nevoie de certificat ORNISS pentru a studia raportul, preşedintele comisiei a spus: "Pentru ca să poată membrii Biroului Permanent să le solicite de la Caseta de Informaţii Secrete".
"Acest raport, din moment ce va fi pe ordinea de zi a Biroului Permanent, va fi dat publicităţii", a continuat Cosmin Nicula, apreciind că este corect ca întâi să fie studiat de conducerea Senatului şi apoi să ajungă şi la presă.
Despre concluziile raportului, Cosmin Nicula a spus că raportul reflectă realitatea de astăzi din cadrul CEC şi propune concluzii pe care membrii comisiei le-au tras în urma dezbaterilor şi a audierilor şi care trebuie analizate de Biroul Permanent.
"Este un raport cât se poate de echilibrat care reflectă realitatea cu care banca astăzi se confruntă", a mai spus preşedintele comisiei, adăugând că nu ştie dacă acest raport va fi votat şi în plenul Senatului.
"Sunt câteva chestiuni care trebuie remediate la CEC şi ele sunt prinse în raport", a mai spus Cosmin Nicula.
"Am făcut câteva recomandări pe care Ministerul de Finanţe cu siguranţă le va lua în considerare şi sper ca prin aceste recomandări pe care le-am adus, CEC, ca instituţie, să fie o bancă europeană şi să poată intra în competiţie corectă cu celelalte bănci", a mai declarat Nicula.
El a mai menţionat că recomandările comisiei de anchetă sunt "cât se poate de favorabile, atât Ministerului de Finanţe, cât şi CEC".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nicula: Am primit documentele cerute de la CEC - fără nume, CNP, CUI, denumirea societăţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe