Eurostat: România are cea mai mare rată a inflaţiei anuală

  • Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în România - 5,8%, Belgia - 5,4% şi Ungaria - 4,1%.
  • Aceste cifre sunt publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.
Urmărește
775 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România are cea mai mare rată a inflaţiei anuală

Eurostat: România are cea mai mare rată a inflaţiei anuală

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 2,6% în iulie 2024, în creştere de la 2,5% în iunie. Cu un an înainte, rata a fost de 5,3%.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a fost de 2,8% în iulie 2024, în creştere de la 2,6% în iunie. Cu un an înainte, rata era de 6,1%.

Aceste cifre sunt publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Finlanda (0,5%), Letonia (0,8%) şi Danemarca (1,0%).

Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în România (5,8%), Belgia (5,4%) şi Ungaria (4,1%).

Comparativ cu iunie 2024, inflaţia anuală a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în patru şi a crescut în paisprezece.

În iulie 2024, cea mai mare contribuţie la rata anuală a inflaţiei din zona euro a venit din partea serviciilor (+1,82 puncte procentuale, pp), urmată de alimente, alcool şi tutun (+0,45 pp), bunuri industriale neenergetice (+0,19 pp) şi energie (+0,12 pp).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici