Expert: Piaţa muncii este încă extrem de competitivă când vine vorba de candidaţii bine pregătiţi

Piaţa muncii este încă extrem de competitivă când vine vorba de candidaţii bine pregătiţi, însă vedem o scădere în ritmul recrutărilor, susţine Oana Popescu, de la compania Humangest, potrivit ZF.

119 afișări
Imaginea articolului Expert: Piaţa muncii este încă extrem de competitivă când vine vorba de candidaţii bine pregătiţi

Expert: Piaţa muncii este încă extrem de competitivă când vine vorba de candidaţii bine pregătiţi

Piaţa muncii este încă extrem de competitivă când vine vorba de candidaţii bine pregătiţi, crede Oana Popescu, managing director al companiei de resurse umane Humangest Group. Ea susţine că disponibilitatea acestor candidaţi este una dintre cele mai mari provocări de care se lovesc angajatorii în această perioadă.

„Cred că principala provocare cu care se luptă majoritatea companiilor din piaţă este disponibilitatea candidaţilor bine pregătiţi. Piaţa muncii este extrem de competitivă, iar identificarea profesioniştilor calificaţi, mai ales în domenii tehnice şi specializate, devine de la an la an mai dificilă. Acest deficit de talente ne limitează tot mai mult posibilitatea de a scala eficient şi se traduce în perioade mai lungi de recrutare şi bugete mai mari”, a spus Oana într-un răspuns pentru realizarea anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie.

Cu toate acestea, ea susţine că se vede şi o scădere a recrutării în anu­mite sectoare ale economiei locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici