Germania vinde Bitcoin în schimbul şi prăbuşeşte preţul criptomonedelor

Ziarul Financiar explică modul în care a ajuns ţara să deţină Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari.

Urmărește
5888 afișări
Imaginea articolului Germania vinde Bitcoin în schimbul şi prăbuşeşte preţul criptomonedelor

Germania vinde Bitcoin în schimbul şi prăbuşeşte preţul criptomonede

De câteva săptămâni, Germania vinde Bitcoin în valoare de sute de milioane de dolari, scrie CNBC.

Astfel, Biroul Poliţiei Criminale Federale (BRKA) a vândut aproximativ 900 de Bitcoini în luna iunie, în valoare totală de 52 de milioane de dolari.

Săptămâna trecută guvernul a vândut 3.000 de Bitcoini în valoare de 172 de milioane de dolari, în timp ce poliţia a mai vândut 2.739 pentru 155 de milioane de dolari.

Tranzacţiile s-au realizat prin intermediul unor exchange-uri populare precum Coinbase, Bitstamp şi Kraken. Preţul celebrei criptomonede a scăzut sub 55.000 de dolari per unitate vineri.

În ianuarie 2024, poliţia din statul Saxonia a anunţat confiscarea a 50.000 de Bitcoini, în valoare de 2,2 miliarde de dolari la acea vreme. Operaţiunea a fost „cea mai largă confiscare de criptomonede din istoria Republicii Federale”.Fondurile aparţineau site-ului Movie2k.to, care punea la dispoziţie filme piratate.

În acest moment, BRKA mai deţine 32.488 de Bitcoini, aceştia valorând 1,9 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bitcoin,
germania,
preţ

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici