- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul majorează cota de participare la FMI. Ialomiţianu spune că nu este vorba de acordul UE
Guvernul a decis, marţi, majorarea cotei de participare a României la capitalul social al FMI, aplicând astfel o decizie a Consiliului guvernatorilor de anul trecut, decizie fără legătură cu discuţiile la nivelul UE privind capitalizarea Fondului, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu
Guvernul majorează cota de participare la FMI. Ialomiţianu spune că nu este vorba de acordul UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"În 2010, Consiliul guvernatorilor FMI a aprobat Rezoluţia ce prevede majorarea cotelor ţărilor membre la capitalul social. Nu este vorba de Pactul Fiscal, de contribuţia la acel fond care se constituie la nivelul Fondului Monetar pentru a ajuta ţările în dificultate, este vorba de a participa la majorarea capitalului social, o decizie din 2010 a tuturor acţionarilor", a spus Ialomiţianu.
Cota de participare a României va creşte cu 781,2 milioane Drepturi Speciale de Tragere (aproximativ 900 milioane euro), de la 1,03 miliarde DST la 1,81 miliarde DST.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Sumele reprezentând majorarea cotei României la Fondul Monetar Internaţional vor fi suportate de Banca Naţională a României, toate drepturile şi obligaţiile ce revin din relaţia cu instituţia internaţională reflectându-se în gestiunea băncii centrale.
În urma majorării, România se va plasa pe poziţia a patra în cadrul Constituantei Olandeze, după Olanda, Ucraina şi Israel.
Printre măsurile convenite la summit-ul UE de la Bruxelles din luna decembrie se numără suplimentarea resurselor financiare ale FMI cu 200 miliarde euro de către statele UE, prin împrumuturi bilaterale.
Autorităţile de la Bucureşti au precizat însă că România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI, deoarece se află printre ţările care au acord cu instituţia financiară.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:40
Live text Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
astăzi, 15:33
Preşedintele l-a desemnat drept prim-ministru pe Marcel Ciolacu. Ce urmează şi ce spune Constituţia