- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.07.2015, 14:46)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Institutul pentru Politici Publice: Proiectul legii achiziţiilor publice nu rezolvă problema suspiciunilor de corupţie
Problema suspiciunilor de corupţie care afectează piaţa achiziţiilor nu vor fi rezolvate de proiectul modificarii legii achiziţiilor publice, potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul pentru Politici Publice (IPP).
Urmărește
136 afișări
Institutul pentru Politici Publice: Proiectul legii achiziţiilor publice nu rezolvă problema suspiciunilor de corupţie (Imagine: HEPTA)
IPP consideră că "pachetul de acte normative care va modifica cadrul legal în achiziţii publice supraestimează nivelul de competenţă şi disponibilitatea de asumare a responsabilităţii la nivelul funcţionarilor publici implicaţi în achiziţii şi nu ia realist în calcul anumite caracteristici ale pieţei de achiziţii din România, cum ar fi suspiciunea generalizată de corupţie/trafic de influenţă pentru câştigarea contractelor".
Noul proiect legislativ este, de asemenea, criticat de IPP pentru că scopul final al reformei, stabilit de legiuitori, este optimizarea modului de lucru în sistemul public, iar IPP este de părere că scpul final trebuie să fie eficientizarea resurselor publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În opinia specialiştilor IPP, există o atenţie disproporţionată faţă de condiţiile de participare impuse participanţilor privaţi la o licitaţie, comparativ cu responsabilitatea autorităţilor publice aflate în situaţii particulare, cu implicaţii juridice complexe.
"În ceea ce priveşte mediul privat, tot ce ar trebui să facă legea este să simplifice povara administrativă a operatorilor la depunerea de documente în justificarea competenţelor/calităţii cu prilejul fiecarei oferte prezentate (chiar şi aceleiaşi autorităţi contractante), însă acest proiect supus dezbaterii nu convinge în acest sens", potrivit comunicatului emis de IPP.
De asemenea, o altă problemă a proiectului de lege, în opinia experţilor IPP, este obstrucţionarea şi mai mult decât în prezent a accesului cetăţenilor la informaţii referitoare la contractele pe bani publici, iar în acest fel "se va pierde şi mai mult încrederea în sistemul de achiziţii", în condiţiile în care a fost introdus un capitol distinct referitor la confidenţialitate.
Strategia Naţională în Domeniul Achiziţiilor Publice a intrat, marţi, 21 iulie, în dezbatere publică şi până la sfârşitul lunii august legiile care reglementează achiziţiile publice vor fi pe masa Guvernului pentru adoptarea şi implementarea lor, a declarat premierul Victor Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe