- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.09.2013, 17:27)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONG: România poate atrage fonduri UE de 9 ori mai mari decât ce obţine din exploatarea Roşia Montană
Roşia Montană poate să atragă fonduri europene în perioada 2014-2020, România având posibilitatea să obţină de la UE de nouă ori mai mult decât suma obţinută din exploatarea aurului de la Roşia Montană, potrivit ONG-uri şi sindicaliştilor confederaţiei "Cartel Alfa" .
Urmărește
623 afișări
ONG: România poate atrage fonduri UE de 9 ori mai mari decât ce obţine din exploatarea Roşia Montană (Imagine: Haaz Sandor/ Mediafax Foto)
"Pentru că în perioada 2014-2020 vor fi şi mai mulţi bani, Roşia Montană se poate dezvolta şi poate să atragă fonduri pe agricultură, pe antreprenoriat, pe turism", a declarat, joi, Irina Pop reprezentant al Fundaţiei PACT şi al Reţelei RuralNet, într-o conferinţă susţinută împreună cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" şi ActiveWatch pe tema locurilor de muncă de la Roşia Montană.
Irina Pop a arătat că "din fonduri europene, în următorii şapte ani, România ar putea obţine cam de nouă ori mai mult decât toată suma care s-ar putea obţine din exploatarea aurului de la Roşia Montană".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Potrivit Irinei Pop, deciziile privind modul în care urmează să fie alocate fondurile europene din perioada 2014-2020 nu au fost încă luate. "Deciziile privind modul în care se vor aloca aceşti bani nu sunt încă luate, ceea ce înseamnă că decizia este acum în mâinile Guvernului. Este o decizie politică despre cum vor fi alocaţi aceşti bani", a spus Pop, după prezentarea câtorva soluţii pentru crearea de locuri de muncă în Roşia Montană.
Irina Pop a mai arătat că, în paralel cu atragerea fondurilor europene, "este esenţial să se dezvolte infrastructura şi serviciile în zonă" şi, nu în ultimul rând, trebuie investit în capital uman, pentru că, "în Roşia Montană, a fost o politică de populare în ultima vreme".
Dintre categoriile de proiecte ce ar putea fi implementate pentru creşterea numărului locurilor de muncă în Roşia Montană, ca alternativă "sustenabilă şi durabilă" la extragerea aurului, au fost identificate cele privind agricultura montană.
Astfel, a fost prezentat un studiu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Academiei de Studii Economice, care arată faptul că "există posibilităţi reale de creştere, printr-o organizare mai bună a producţiei agricole şi prin procesarea produselor".
Reprezentanţii ONG-urilor şi ai confederaţiei sindicale au precizat că nu sunt "reprezentanţii demonstranţilor din Piaţa Universităţii sau din alte localităţi ale ţării" şi că ei vor doar să ofere o alternativă de dezvoltare a zonei "celor interesaţi să găsească soluţii pentru dezvoltarea economică a Roşiei Montana".
"Nu suntem în calitate de reprezentanţi ai demonstranţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti sau din alte localităţi din ţară. Am avut iniţiativa pentru că vrem să venim în întâmpinarea celor interesaţi să găsească soluţii alternative pentru dezvoltarea Roşiei Montană", a subliniat Mircea Toma, de la ActiveWatch.
El a precizat că ideea prezentării unor soluţii pentru dezvoltarea zonei a plecat "de la o enervare simplă atunci când am auzit declaraţia făcută de prim-ministrul Victor Ponta, potrivit căreia respingerea proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană va însemna ştergerea judeţului Alba de pe harta economică a ţării, lucru care, din punctul nostru de vedere, înseamnă abdicarea de la misiunea de premier".
Citește pe alephnews.ro: Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea platformei TikTok în România până la finalizarea anchetei, în urma victoriei lui Călin Georgescu
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Eduard, mezinul Adrianei Bahmuțeanu, ar fi accesat mai multe site-uri despre suicid! Protecția Copilului a intervenit de urgență
CANCAN.RO
Cele patru zodii care vor avea NOROC în perioada ianuarie – martie 2025. Nu vor întâmpina obstacole
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe