- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.10.2014, 19:46)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European respinge tăierile făcute de Consiliu la bugetul pe 2015 şi cere fonduri pentru locuri de muncă
PE a respins, miercuri, tăierile efectuate de Consiliu la bugetul UE pe 2015, motivând că statele membre trebuie să-şi susţină angajamentele politice cu bani, să încurajeze creşterea economică şi numărul locurilor de muncă şi să ducă la îndeplinire politica externă a Uniunii.
Urmărește
197 afișări
Parlamentul European respinge tăierile făcute de Consiliu la bugetul pe 2015 şi cere fonduri pentru locuri de muncă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Faţă de propunerea Consiliului, Parlamentul European a crescut suma pentru creditele de angajament la 146,380 miliarde de euro şi la 146,416 miliarde de euro pentru creditele de plată.
"Cu doar un procent din PIB-ul Uniunii Europene, bugetul poate stimula bugetele naţionale şi poate încuraja creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă. Priorităţile noastre sunt aceleaşi ca şi ale Consiliului, dar Consiliul nu vrea să le finanţeze", a declarat spaniolul Eider Gardiazábal (S&D), principalul raportor pentru bugetul de anul viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Cu 464 de voturi "pentru", 186 "împotrivă" şi 46 de abţineri, eurodeputaţii au respins toate tăierile efectuate de statele membre în propunerea de buget iniţială, prezentată de Comisie şi au cerut fonduri suplimentare pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, în conformitate cu recomandările Comisiei parlamentare pentru bugete, se arată într-un comunicat al PE.
Ei au susţinut că întreprinderile mici şi mijlocii, programele de cercetare şi educaţie, inclusiv programul de schimburi de studenţi Erasmus+ ar trebui să primească mai mult cu 190,5 milioane de euro.
De asemenea, agenţiile de supraveghere financiară, fermierii şi pescarii afectaţi de embargoul Rusiei, precum şi fondurile de ajutor pentru cei mai defavorizaţi cetăţeni ai UE trebuie să primească mai mulţi bani, au afirmat europarlamentarii.
PE a votat 400 de milioane de euro mai mult decât propusese Comisia pentru ca UE să îşi poată îndeplini responsabilităţile internaţionale, printre care spriijinul pentru refugiaţii sirieni, Ucraina şi Palestina.
Totodată, eurodeputaţii au precizat că ar trebui să se ajungă la un acord asupra amendamentelor bugetare înaintea începerii negocierilor cu Consiliul pentru bugetul pe 2015, după ce, în 2014, Comisia Europeană a fost obligată să ceară fonduri suplimentare sub forma unor amendamente bugetare pentru a plăti facturile către autorităţile locale, întreprinderile mici şi alţi beneficiari.
Pentru a stopa creşterea deficitului de plăţi, care va ajunge la 25 de miliarde de euro la sfârşitul lui 2014, Parlamentul a votat o suplimentare cu 4 miliarde de euro până în 2015.
După modificările eurodeputaţilor, vor începe, în 28 octombrie, trei săptămâni de "conciliere" cu Consiliul. PE estimează că s-ar putea ajunge la un acord privind bugetul UE pe anul viitor până pe 17 noiembrie, pentru ca Parlamentul să dea votul final pe 26 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul