Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontieră în primele nouă luni din 2024

  • Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontierele României în primele nouă luni ale anului 2024.
  • Potrivit poliţiştilor de frontieră, este vorba despre o creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Cele mai multe maşin furate au fost găsite la Petea şi Borş.
Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontieră în primele nouă luni din 2024

Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontierele României în primele nouă luni ale anului 2024. Potrivit poliţiştilor de frontieră este vorba despre o creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Cele mai multe maşin furate au fost găsite la Petea şi Borş.

Poliţia de Frontieră anunţă că „în primele nouă luni din anul 2024, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 251 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor: 204 autoturisme, 15 camioane, 21 microbuze, 5 remorci, 5 motociclete şi 1 autocar”. Numărul mijloacelor de transport semnalate ca suspecte a fi furate este în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (172 autovehicule), au adăugat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea - judeţul Satu Mare şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borş - judeţul Bihor. Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Calafat, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde Punctul de Frontieră Albiţa - judeţul Vaslui are cele mai multe astfel de cazuri.

Principalele ţări de unde provin persoanele implicate sunt Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia şi Italia. În urma analizei, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau autovehicule căutate de autorităţi sunt România, Germania, Italia, Marea Britanie, Franta, Belgia şi Spania, iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate.

Printre cazurile recente se numără două autoturisme din clasa de lux, evaluate la aproximativ 360.000 euro amândouă, descoperite de poliţiştii de frontieră români în Portul Constanţa. Acestea au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, în incinta unui operator portuar.

Una dintre maşini, înmatriculată în Suedia, a fost descoperită în data de 10 octombrie şi era condusă de un cetăţean georgian în vârstă de 50 de ani. Cea de-a doua, descoperită pe 17 septembrie, era înmatriculată în Germania, iar la volanul ei se afla un cetăţean ucrainean în vârstă de 26 de ani, a precizat Poliţia de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici