- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Privatizarea Oltchim şi atragerea de investiţii pentru SC Avioane Craiova, discutate cu reprezentanţii FMI
Discuţiile de joi dintre reprezentanţii ministerelor Economiei şi Finanţelor şi cei ai Fondului Monetar Internaţional au vizat, printre altele, iniţierea proceselor de privatizare la Oltchim (OLT) şi Cuprumin, alături de alte proiecte de vânzare de acţiuni la companii din sectorul energetic.
Privatizarea Oltchim şi atragerea de investiţii pentru SC Avioane Craiova, discutate cu reprezentanţii FMI (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre măsurile de eficientizare a activităţii operatorilor economici, printre care vânzarea pachetelor minoritare sau majoritare deţinute la unele societăţi, reorganizarea unor societăţi în vederea privatizării, recapitalizarea unor societăţi comerciale prin atragerea de investiţii in urma constituirii de societăţi mixte.
"Cu această ocazie, au fost amintite proiectele de privatizare în sectorul energetic: valorificarea pe piaţa de capital a 15% din capitalul SNTGN Transgaz SA, 9,84% din OMV Petrom, 15% din SNGN Romgaz SA şi 15% din CN Transelectrica SA, iniţierea proceselor de privatizare la SC Cuprumin şi SC Oltchim, atragerea de investiţii pentru SC Avioane Craiova, SC Moldomin, SC Uzina Termoelectrica Midia Navodari, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi centralele SC Termoelectrica de la Paroşeni, Braila, Galaţi, Borzeşti, Doiceşti", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Ministrul Economiei, Ion Ariton, şi delegaţia română, compusă din reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Ministerului Finanţelor Publice s-au întâlnit cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional de evaluare a performanţelor economice ale României, în conformitate cu prevederile acordului stand-by şi ale scrisorii suplimentare de intenţie, condusă de Jeffrey Franks.
Discuţiile s-au axat pe analiza stadiului realizării angajamentelor cuprinse în acordul de împrumut cu FMI, concluzionându-se că cele 3 companii din portofoliul Ministerului Economiei (Termoelectrica, CNH şi ELCEN) monitorizate s-au încadrat în cheltuielile de personal aprobate. De asemenea, a fost analizată situaţia datoriilor acestor companii şi influenţele OUG 39/2010, precum şi efectele OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori şi modalităţile de îmbunătăţire a acesteia.
Un alt subiect pe agenda întâlnirii a fost analiza stadiului procesului de valorificare a surplusului de AAU-uri (certificate de emisii de carbon, denumite unităţi a cantităţii atribuite, n.r.), se mai arată în comunicat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO