- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.04.2017, 09:34)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România NU a inaugurat niciun kilometru de autostradă în 2016, dar are 10.000 km drumuri de pământ
Reţeaua de autostrăzi din România nu s-a extins cu niciun kilometru în 2016, rămânând la lungimea totală de 747 de kilometri consemnată în 2015, în timp ce 10.424 de kilometri de drumuri (din care 15 naţionale) erau de pământ, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Urmărește
2564 afișări
România NU a inaugurat niciun kilometru de autostradă în 2016, dar are 10.000 km drumuri de pământ
La sfârşitul anului 2016, din totalul drumurilor naţionale, 35,2% (6.200 km) erau drumuri europene şi 4,2% (747 km) autostrăzi, iar din punctul de vedere al numărului de benzi de circulaţie, 1,6% (280 km) erau drumuri cu 3 benzi, 10,3% (1.820 km) drumuri cu 4 benzi şi 0,1% (22 km) drumuri cu 6 benzi. Lungimea de 747 km de autostrăzi este similară celei consemnate la sfârşitul anului 2015 de aceeaşi statistică a INS.
„La 31 decembrie 2016, drumurile publice totalizau 86.080 km, din care 17.612 km (20,5%) drumuri naţionale, 35.361 km (41,1%) drumuri judeţene şi 33.107 km (38,4%), drumuri comunale. Din punctul de vedere al tipului de acoperământ, în structura reţelei de drumuri publice s-au înregistrat: 33.928 km (39,4%) drumuri modernizate (în proporţie de 91,7% drumuri modernizate cu îmbrăcăminţi asfaltice de tip greu şi mijlociu), 21.068 km (24,5%) drumuri cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere şi 31.084 km (36,1%) drumuri pietruite şi de pământ”, arată INS.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
astăzi, 09:26
-
astăzi, 09:36
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1007. Pentagon: Nu există indicii că trupele nord-coreene se deplasează în Ucraina / Germania va livra 2 sisteme de apărare aeriană IRIS-T Ucrainei până la sfârşitul anului
-
astăzi, 08:30
-
astăzi, 07:10
• Donald Trump anunţă noi taxe vamale pentru Canada, Mexic şi China
-
astăzi, 07:07
• Oficial NATO: Companiile trebuie să se pregătească pentru un scenariu de război
-
ieri, 23:13
• Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
ieri, 21:23
• PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
ieri, 16:07
-
ieri, 19:42
• Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
ieri, 16:56
• Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
-
ieri, 15:45
-
ieri, 16:34
• Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
-
ieri, 14:30
-
ieri, 21:52
-
ieri, 15:44
În ceea ce priveşte starea tehnică a drumurilor publice, „41,7% din lungimea drumurilor modernizate şi 50,5% din lungimea drumurilor cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere aveau durata de serviciu depăşită”. De asemenea, „drumurile judeţene erau în proporţie de 38,6%, drumuri cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere şi 42,2% dintre drumurile comunale erau drumuri pietruite”.
La 31 decembrie 2016, liniile de cale ferată de folosinţă publică în exploatare însumau 10.774 km, din care 10.635 km (98,7%) linii cu ecartament normal şi 134 km (1,2%) linii cu ecartament larg. Densitatea liniilor la 1000 de kilometri pătraţi teritoriu a fost de 45,2‰. Densităţile cele mai mari s-au înregistrat, în ordine, în regiunea Bucureşti-Ilfov (154,7‰), regiunea Vest (58,9‰), regiunea Sud-Est (48,9‰) şi regiunea Nord-Vest (48,8‰).
La aceeaşi dată, „lungimea simplă a liniilor de cale ferată în exploatare electrificate era de 4.030 km, reprezentând 37,4% din reţeaua de căi ferate în exploatare”, a mai comunicat INS.
Preşedintele Klaus Iohannis: Lipsa autostrăzilor, un efect al lipsei politicilor pe termen lung
Preşedintele Klaus Iohannis a spus marţi, în cadrul unei dezbateri cu reprezentanţii mediului de afaceri, că lipsa infrastructurii este o dovadă a faptului că niciun guvern "nu a evitat acea capcană de a crea politici aparent pe termen scurt în detrimentul politicilor pe termen mediu şi lung".
"Cred că lipsa infrastructurii este cea mai bună dovadă că până acum niciun guvern nu a evitat acea capcană de a crea politici aparent pe termen scurt în detrimentul politicilor pe termen mediu şi lung. Dacă cineva ar fi făcut-o, de bună seamă că infrastructura noastră ar fi mai bună. Nu s-a făcut, nu este. Nu poţi să creezi o reţea de autostrăzi în patru ani, oricât de performant ar fi guvernul. (...) Nu sunt adeptul unei politici care neglijează politicile şi glorifică investiţiile. Sunt de acord că lucrurile trebuie văzute echilibrat. Dacă economia merge mai bine, atunci şi salarizarea trebuie să crească. Până la urmă, unul din obiectivele României este să ajungă în centrul UE, măcar ca performanţă economică şi administrativă, să nu rămânem acolo unde suntem şi geografic şi din punct de vedere al performanţelor", a spus preşedintele Klaus Iohannis, în timpul dezbaterilor.
Iohannis a mai spus că predictibilitatea depinde de modul în care guvernul şi parlamentul generează politicile economice şi fiscale, însă partidele ajunse la guvernare preferă "performanţa imediată", căzând în "capcana" politicilor pe termen scurt.
”Predictibilitatea este vitală. (...) Partea statului, mai concret guvernul şi Parlamentul, ar trebui să se ocupe de politici economice şi să genereze politici economice şi politici fiscale care creează un cadru care produce de bună predictibilitate. Aici putem să spunem că vorbim despre a treia capcană care este bine să o evităm, ea este generată în fond de dorinţa partidelor care ajung la guvernare de promisiunea de a avea performanţă imediată şi atunci capcana care trebuie evitată este de a venit cu politici pe termen scurt în detrimentul politicilor pe termen lung. (...) Pe cine ajută o politică fiscală care ajunge în discuţie publică hodoronc tronc, fără nicio pregătire şi fără nicio viziune, în detrimentul unei politici fiscale care permite o îmbunătăţire a performanţei, care permite o predictibilitate? (...) Nu îmi imaginez că vreo firmă românească devine puternică şi competitivă primind indicaţii de la ministrul de resort sau dacă ministrul de resort spune ”Faceţi domnule un contract şi cu aceştia, că-s ai noştri. Nu cred că mai funcţionează aşa", a mai spus preşedintele Iohannis.
Citeşte şi: EXCLUSIV. România riscă să primească banii de la CE abia anul viitor, din cauza neacreditării Autorităţilor de Management
Citeşte şi: Creşterea numărului de salariaţi ar putea salva bugetul la limită pentru 2017. SOLUŢIILE pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB
Citeşte şi: Marea Britanie va oferi în continuare împrumuturi de studii pentru studenţii din Uniunea Europeană
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj. Suveranism. Stimati oamenii de afaceri, onorabili CEO, profesori de finanţe, analişti economici, experţi in macroeconomie, bancheri, avocaţi de M&A, lobbişti, ce părere aveţi voi despre suveranism?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Vremea o ia razna de Crăciun și de Revelion în București. Temperaturi anormale de Sărbători, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe