S-a aflat cine este creatorul Bitcoin? Cine este Peter Todd, omul numit de HBO drept Satoshi Nakamoto

Un nou documentar HBO îl identifică pe dezvoltatorul canadian Peter Todd drept Satoshi Nakamoto, fondatorul pseudonim al criptomonedei Bitcoin.

Urmărește
2051 afișări
Imaginea articolului S-a aflat cine este creatorul Bitcoin? Cine este Peter Todd, omul numit de HBO drept Satoshi Nakamoto

S-a aflat cine este creatorul Bitcoin? Cine este Peter Todd, omul numit de HBO drept Satoshi Nakamoto

Cullen Hoback, regizorul premiat din spatele documentarului, ajunge la această concluzie asamblând indicii vechi şi noi, apoi confruntându-i cu dovezile atât pe Todd, cât şi pe fondatorul Blockstream, Adam Back, un alt suspect-cheie.
 
„Se pare că ai avut aceste idei profunde despre bitcoin la acea vreme?” Hoback îi spune lui Todd în finalul filmului. „Ei bine, da, eu sunt Satoshi Nakamoto”, răspunde Todd.
 
Cu toate acestea, admiterea nu este neapărat o dovadă. Todd, care este un susţinător vocal al Ucrainei şi Israelului pe feed-ul său X, este cunoscut pentru a invoca afirmaţia „Eu sunt Satoshi” drept o formă de expresie a solidarităţii dorinţa creatorului Bitcoin pentru intimitate. 
 
Dacă Todd este acceptat pe scară largă ca fiind creatorul Bitcoin, dezvăluirea ar pune capăt a mai mult de un deceniu de speculaţii cu privire la identitatea unei persoane a cărei muncă a generat o nebunie globală, de miliarde de dolari, pentru monedele digitale: o manie care a împins frontierele finanţelor, relatează Politico.
 
Todd nu este un necunoscut pentru entuziaştii sistemului monetar fără stat. În calitate de dezvoltator de lungă durată al nucleului Bitcoin, cunoscut pentru faptul că a comunicat public cu „Satoshi” înainte de dispariţia acestuia de pe forumurile cripto în 2010, numele său a avut întotdeauna greutate în comunitate. Dar rareori a fost considerat un suspect principal.
 
„Este unul dintre cei mai importanţi bitcoineri, dintr-o perspectivă tehnică”, a declarat partenerul fondator al Castle Island Ventures, Nic Carter, care a adăugat că îl cunoaşte pe Todd din 2017. „În general, oamenii consideră că opiniile sale cu privire la bitcoin sunt foarte importante”.
 
În vârstă de 39 de ani, absolvent al Ontario College of Art and Design din Toronto, Todd ar fi avut 23 de ani atunci când a fost finalizată faimoasa carte albă Bitcoin, care a prezentat pentru prima dată viziunea pentru sistemul monetar descentralizat.
 
Todd a declarat anterior unui podcast că avea aproximativ 15 ani când a început să comunice cu influenţatori cheie ai criptografiei, cunoscuţi sub numele de cypherpunks.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici