Scade cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor

Serviciile pentru companii au intrat în scădere, arată datele publicate joi de către INS. Cele mai mari pierderi au fost în serviciile IT şi transporturi.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Scade cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor

Scade cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor

În luna august 2024, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, faţă de luna iulie 2024, ca serie brută cu 5,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,7%.

Faţă de luna august 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în luna august 2024, a scăzut, atât ca serie brută cu 6,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,4%.

În perioada 1 ianuarie - 31 august 2024, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, faţă de perioada 1 ianuarie - 31 august 2023, atât ca serie brută cu 1,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 5,9%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (-7,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-6,0%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-5,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-5,0%) şi din activităţile de comunicaţii (-1,7%). Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 0,7%.

August 2024 comparativ cu august 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 6,9%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-13,3%), activităţile de transporturi (-11,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-3,2%) şi din activităţile de comunicaţii (-1,1%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au crescut cu 13,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 5,4%.

Perioada 1 ianuarie - 31 august 2024 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,7%, ca urmare a scăderii înregistrate la activităţile de transporturi (-6,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-1,5%) şi la activitǎţile de comunicaţii (-0,7%). Creşteri au înregistrat: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,7%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici