- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.11.2012, 13:57)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Clasamentul celor mai ieftine terenuri din jurul marilor oraşe
Terenurile pentru construcţia unei locuinţe în apropiere de Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timişoara pot fi cumpărate pentru un preţ total de circa 10.000 de euro sau chiar mai puţin, potrivit unui studiu.
Urmărește
3906 afișări
STUDIU: Clasamentul celor mai ieftine terenuri din jurul marilor oraşe (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Analiza ia în calcul proprietăţile scoase la vânzare în perioada septembrie-octombrie 2012 în localităţile adiacente oraşelor Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timişoara.
Astfel, în apropiere de Bucureşti, localitatea cu cele mai ieftine terenuri pentru construcţii este Măgurele, unde un metru pătrat costă, în medie, 44 de euro. Totuşi, aici pot fi găsite şi preţuri semnificativ mai mici decât atât. Astfel, un lot de 270 de metri pătraţi situat într-o zonă de vile noi din oraş este scos la vânzare cu 6.000 de euro, respectiv cu aproximativ 22 de euro pe metru pătrat, potrivit unui studiu al portalului imobiliare.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ieftine terenuri din jurul Capitalei se situează Buftea, cu un preţ mediu de 48 de euro pe metru pătrat. Şi aici pot fi găsite însă oferte mai convenabile. Astfel, un lot de 500 de metri pătraţi ce face parte tot dintr-un lot de parcele este scos la vânzare la un preţ de 13.000 de euro, respectiv 26 euro pe metru pătrat.
În oraşul Bragadiru, al treilea din top, preţul pe metru pătrat al unui teren este de 65 de euro. Şi aici cei interesaţi pot găsi oferte mai bune. Astfel, un lot de 687 de metri pătraţi situat vizavi de fabrica RoStar este scos la vânzare cu 27.000 de euro, adică circa 40 de euro pe metru pătrat, în vreme ce o parcelă situată la periferia localităţii poate fi achiziţionată şi cu 17 euro pe metru pătrat.
În Popeşti-Leordeni, preţul mediu pentru terenurile pentru construcţii se ridică la 67 de euro pe metru pătrat. Un lot de casă de 600 de metri pătraţi poate fi cumpărat însă şi cu 50 de euro pe metru pătrat, adică la un preţ total de 30.000 de euro.
În Chitila, un teren ajunge la 71 de euro pe metru pătrat, însă o parcelă de 500 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 9.500 de euro, adică 19 euro pe metru pătrat.
În apropierea Capitalei, cele mai scumpe sunt terenurile din Otopeni, unde preţul mediu pe metru pătrat se ridică la 116 euro. Un lot potrivit pentru construcţia unei case, cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi amplasat în zona Odăi poate fi achiziţionat însă şi cu 20.000 de euro, respectiv 55 de euro pe metru pătrat.
În ciuda potenţialului turistic al judeţului Braşov, este interesant că aici pot fi găsite cele mai ieftine terenuri pentru case, dintre zonele analizate de Imobiliare.ro. Astfel, cei interesaţi pot achiziţiona loturi potrivite pentru construcţia unei locuinţe de vacanţă la preţuri de sub 10 euro pe metru pătrat. În comuna Hălchiu, spre exemplu, o parcelă de 500 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 3.000 de euro (adică 6 euro pe metru pătrat), în vreme ce în Râşnov o parcelă de 900 de metri pătraţi costă 7.200 de euro, adică 8 euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, în Bran un lot similar (de 900 de metri pătraţi), este scos la vânzare pentru 12.000 de euro, adică 13 euro pe metru pătrat.
În Constanţa preţurile medii pe metru pătrat pentru terenurile din jurul reşedinţei de judeţ variază între 29 de euro (în oraşul Techirghiol) şi 164 de euro (în oraşul Mamaia). Şi pe litoral pot fi găsite însă oferte sub preţul pieţei. În Techirghiol, spre exemplu, un lot de 406 de metri pătraţi poate fi achiziţionat cu 3.900 de euro, respectiv circa 10 euro pe metru pătrat. Printre localităţile cu terenuri mai ieftine se mai numără şi staţiunea Costineşti, cu 37 de euro pe metru pătrat, dar şi comunele Cumpăna (31 de euro pe metru pătrat) şi Valu lu' Traian (32 de euro pe metru pătrat). Pe de altă parte, în oraşele Ovidiu şi Agigea, loturile pentru construcţii pot fi achiziţionate, în medie, cu 62 şi, respectiv, 67 de euro pe metru pătrat.
În apropiere de Timişoara, preţurile cerute de proprietarii terenurilor pentru construcţii variază între 19 euro pe metru pătrat (în comuna Giarmata) şi pot ajunge la 43-45 de euro pe metru pătrat în localităţi precum Giroc, Dumbrăviţa sau Ghiroda. Valori de sub 30 de euro pe metru pătrat pot fi găsite şi în Şag (23 de euro) sau Săcălaz (27 de euro). Şi în judeţul din vestul ţării pot fi găsite terenuri semnificativ mai ieftine faţă de media pieţei. În Giroc, spre exemplu, un lot de casă de circa 500 de metri pătraţi este scos la vânzare pentru 18 euro pe metru pătrat.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe