- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.11.2017, 10:11)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Tichetele de masă, între beneficiile extrasalariale preferate de angajatori şi angajaţi
Tichetele valorice reprezintă un instrument de motivare cu popularitate ridicată în rândul angajaţilor, angajatorilor şi comercianţilor parteneri care le acceptă la plată, bonurile de masă şi cele cadou fiind cele mai cunoscute şi dorite de salariaţi, potrivit unui studiu al GfK.
Urmărește
2607 afișări
Studiu: Tichetele de masă, între beneficiile extrasalariale preferate de angajatori şi angajaţi
„Trei din patru angajaţi care primesc tichete de masă le consideră ca fiind esenţiale pentru ei. Companiile care îşi motivează salariaţii prin tichete valorice se declară în proporţie de 96% mulţumite şi foarte mulţumite de sistemul de tichete, pe care îl apreciază pentru că este uşor de implementat şi aduce beneficii importante. Patru din cinci angajatori care acordă tichete valorice consideră că tichetele de masă sunt esenţiale pentru bunul mers al afacerii”, potrivit studiului realizat de GfK România, la solicitarea Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete (APET).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Conform sursei citate, la 20 de ani de la introducerea pe piaţa din România, tichetul de masă este considerat de către angajaţi drept un beneficiu valoros şi o componentă esenţială a pachetului salarial. Tichetul de masă înseamnă pentru salariaţi creşterea puterii de cumpărare (77% dintre respondenţi), sprijin pentru achiziţia de alimente (66% dintre respondenţi), motivare crescută la locul de muncă (63% dintre respondenţi) şi hrană de calitate mai bună (31%).
De asemenea, 88% dintre salariaţii beneficiari respondenţi ai studiului percep tichetele de masă ca fiind un beneficiu valoros, iar 90% dintre ei susţin că utilizarea lor este uşoară. Un procent de 45% dintre salariaţi declară că acordarea tichetelor de masă este un aspect de care ţin cont la angajare, considerându-le chiar un drept indispensabil. 62% dintre angajaţii care beneficiază de tichete de masă aşteaptă momentul distribuirii tichetelor de masă pentru că acestea constituie o parte importantă a veniturilor (70% dintre respondenţi).
„84% dintre angajatorii care acordă tichete valorice apreciază avantajele fiscale asociate sistemului de tichete, iar 75% şi, respectiv, 46% dintre companiile respondente consideră că acordarea de tichete valorice a condus la îmbunătăţirea atmosferei la locul de muncă şi, respectiv, la creşterea productivităţii angajaţilor. 80% dintre angajatorii care acordă tichete valorice susţin că tichetele de masă sunt esenţiale pentru bunul mers al afacerii lor, iar unul din trei respondenţi (36%) menţionează contribuţia acestora la reducerea absenteismului în rândul salariaţilor”, se arată în studiul menţionat.
Principalele motive pentru care companiile din România aleg să îşi motiveze salariaţii prin intermediul tichetelor de masă constau în optimizarea costurilor prin facilităţile fiscale (46% dintre respondenţi) şi creşterea motivării angajaţilor, cu impact direct asupra competitivităţii companiei, a atragerii şi retenţiei de personal (36% dintre angajatorii care au participat la studiu).
În rândul companiilor care nu acordă tichete valorice, gradul de conştientizare a avantajelor acestora este mai redus comparativ cu cele care o fac. Aproape unul din doi angajatori care nu acordă tichete de masă (46%) consideră că acestea sunt esenţiale pentru bunul mers al afacerii, potrivit sursei citate.
„În ceea ce priveşte comercianţii parteneri şi tichetele acceptate la plată, aceştia se declară, în proporţie de 77%, satisfăcuţi şi foarte satisfăcuţi de tichetele de masă electronice şi, în proporţie de 75%, satisfăcuţi şi foarte satisfăcuţi de tichetele cadou. 73% dintre comercianţii participanţi la studiu au declarat că sunt satisfăcuţi şi foarte satisfăcuţi de tichetele de masă pe suport de hârtie. În privinţa voucherelor de vacanţă, 79% dintre partenerii acceptanţi (hoteluri, pensiuni, agenţii de turism) sunt satisfăcuţi şi foarte satisfăcuţi de această modalitate de plată”, conchide studiul GfK.
Un procent de 67% dintre comercianţi declară că implementarea sistemului de tichete valorice le-a adus reale beneficii, cum ar fi creşterea vânzărilor şi a numărului de clienţi. De asemenea, 59% dintre comercianţi menţionează că acest sistem a dus la creşterea valorii medii a unei tranzacţii, iar 48% dintre ei consideră că el a contribuit la fidelizarea clienţilor. De notat că principalul motiv pentru acceptarea la plată a tichetelor valorice pentru toate categoriile de comercianţi este cererea din partea beneficiarilor.
Studiul mai relevă faptul că tichetele de masă cresc puterea de cumpărare a beneficiarilor şi, implicit, valoarea medie a coşului de cumpărături. Supermarketurile şi magazinele de proximitate sunt primele beneficiare ale acestei creşteri, în proporţie de 67% şi respectiv 52%.
Studiul „Percepţia asupra sistemului de tichete valorice” a fost derulat în luna septembrie, folosind tehnici de cercetare calitativă şi cantitativă. Studiul a abordat reprezentanţi ai angajatorilor din România care acordă sau nu tichete valorice (companii segmentate în funcţie de numărul de angajaţi - 0-9; 10-49; 50-249; > 249 angajaţi), reprezentanţi ai comercianţilor parteneri şi utilizatori finali ai tichetelor valorice.
Citeşte şi: CONCORDIA: Ordonanţa care-i obligă pe angajatori la negocieri urgente riscă să blocheze economia
Citeşte şi: Black Friday online: Vânzări de 115 milioane de lei, în primele 24 de ore, pe platforma PayU
Citeşte şi: Studiu: Tichetele de masă, între beneficiile extrasalariale preferate de angajatori şi angajaţi
Citeşte şi: CNAIR: Emiterea prin SMS a rovinietei şi taxelor de pod s-ar putea întrerupe sâmbătă şi duminică
Citeşte şi: Livrările de autovehicule noi, creştere de 10,9% în primele zece luni ale anului / Cel mai bine vândut model de maşină şi culoarea preferată a românului
Citeşte şi: Costescu: Ministerul Transporturilor nu are nevoie de "caporali" în conducere, ci de oameni cu viziune
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe