- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tănăsescu nu exclude acceptarea postului de premier după prezidenţiale
Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, nu exclude acceptarea postului de premier, dacă va fi propus pentru această funcţie după alegerile prezidenţiale, dar atenţionează că nu este tipul de persoană care să se roage de partide pentru a forma o majoritate parlamentară.
Tănăsescu nu exclude acceptarea postului de premier după prezidenţiale (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)
"Este onorant pentru mine dacă mi se va oferi acest lucru (postul de premier - n.r.). Nu sunt în general un tip care să umblu cu mapa de la un partid la altul şi să mă rog pentru a forma o majoritate. Cred că o discuţie după această dată legată de această problemă trebuie să aibă loc în mod serios cu toate partidele politice, pentru a se putea vedea exact ce tip de majoritate se poate forma pe termen mediu şi lung, în aşa fel încât reformele să poată fi aplicate corect", a declarat Tănăsescu în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro Tv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a confirmat, la întrebarea moderatorului, că nu ar exclude acceptarea unei propuneri pentru a ocupa postul de premier, dacă aceasta îi va fi făcută.
Reprezentantul FMI a menţionat că a mai avut discuţii în această perioadă legate de preluarea postului de premier, însă nu a primit nicio propunere clară pentru această funcţie.
"Nu mi s-a propus încă foarte, foarte clar, iar în momentul de faţă cred că cel mai important este să avem o stabilitate politică, în al doilea rând să creăm o majoritate care să fie acceptată şi, în al treilea rând, să avem desenat un program foarte coerent pentru a putea să mergem mai departe", a arătat Tănăsescu.
El nu crede însă în formarea unui guvern de tehnocraţi.
"Nu că nu ar putea să ducă lucrurile la bun sfârşit. Dar clasa politică trebuie întotdeauna respectată pentru că duce puterea unui guvern. Fără un consens nu poţi să duci la îndeplinire un program", a menţionat Tănăsescu.
Întrebat care a fost motivul pentru care a preferat să renunţe la funcţia politică, Tănăsescu a explicat că viaţa în Parlament este mai puţin activă comparativ cu felul său de a fi, mai vibrant, mai activ.
"Poate nu m-am regăsit cu totul în acest tip de viaţă şi poate de aceea am căutat sa mă îndrept spre o muncă mult mai pasională", a spus Tănăsescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.