Un fond britanic de investiţii construieşte cel mai mare parc solar din România

  • Cel mai mare parc solar din România, de peste 1.000 MW, este vedeta portofoliului Actis, care activează local prin intermediul Rezolv Energy.
  • Britanicii mai au în dezvoltare avansată două parcuri eoliene, unul de 450 MW şi altul de 600 MW, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
3347 afișări
Imaginea articolului Un fond britanic de investiţii construieşte cel mai mare parc solar din România

Sursa foto: MediafaxFoto

Vedeta acestui viitor portofoliu de producţie este cu siguranţă parcul solar de peste 1.000 MW din Arad, o premieră la nivel naţional şi european ca dimensiune. La finalul anului trecut, grupul Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, a semnat un acord cu Rezolv Energy, companie deţinută de fondul britanic de investiţii Actis, pentru realizarea unui parc solar de 1.044 MW în Arad.

„În 2025 parcul solar din Arad va fi finalizat, iar în 2026 proiectele eoliene vor fi şi ele conectate la reţea“, a spus Matej Krušpán, director comercial al Rezolv Energy.

Parcul eolian Dunărea de 600 MW este în Constanţa, iar proiectul de 450 MW Vifor este în judeţul Buzău. În total, la implementare, proiectele ar putea avea o producţie de energie de 4 TWh, ceea ce reprezintă circa 8% din consumul de energie al României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici