Un important producător auto renunţă la obiectivul de a vinde numai maşini electrice din 2030

Volvo a renunţat la obiectivul său ambiţios de a vinde numai maşini electrice începând din 2030, pe fondul scăderii globale a cererii de vehicule electrice.

Urmărește
4666 afișări
Imaginea articolului Un important producător auto renunţă la obiectivul de a vinde numai maşini electrice din 2030

Un important producător auto renunţă la obiectivul de a vinde numai maşini electrice din 2030

Producătorul suedez deţinut de compania Geely din China a fost primul dintre producătorii auto tradiţionali care s-a angajat să treacă complet la maşini electrice şi rămâne cel mai optimist în privinţa tranziţiei, informează Financial Times.

Vânzările de vehicule electrice au încetinit la nivel global din cauza preocupărilor consumatorilor cu privire la costul mai ridicat şi lipsa infrastructurii de încărcare. Lovitura a fost deosebit de dură în Europa, unde Germania şi alte ţări au pus capăt brusc stimulentelor pentru achiziţionarea de vehicule electrice.

Volvo a fost, de asemenea, prins în conflictul comercial dintre UE şi China cu privire la subvenţiile Beijingului pentru industria de vehicule electrice. Compania produce modele electrice în ţara asiatică care sunt afectate de tarifele din SUA şi Uniunea Europeană.

„Suntem fermi convinşi că viitorul nostru este electric”, a declarat directorul general Jim Rowan într-un comunicat. „Cu toate acestea, este clar că tranziţia către electrificare nu va fi liniară, iar clienţii şi pieţele se mişcă la viteze diferite de adoptare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici