- Home
- Externe
- WASHINGTON, (19.12.2015, 13:38)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Americanul aflat în România care este suspectat în cazul ameninţărilor cu bombă din SUA are postări din Bucureşti pe contul de socializare - VIDEO
Tânărul american aflat în România cercetat de autorităţile americane în cazul mesajelor teroriste care au vizat şcoli din Statele Unite susţine că serverul Internet pe care îl administrează a fost folosit de alte persoane pentru propagarea ameninţărilor şi că a oferit explicaţii autorităţilor.
Urmărește
3189 afișări
Americanul aflat în România care este suspectat în cazul ameninţărilor cu bombă din SUA are postări din Bucureşti pe contul de socializare (Imagine: CBS News)
Potrivit presei americane, Vincent C., în vârstă de 21 de ani, deţine un server de email, iar autorităţile au stabilit că mesajele de ameninţare care au vizat şcoli din Los Angeles şi New York au fost trimise prin această platformă online.
Congresmanul american Brad Sherman a declarat pentru publicaţia Los Angeles Daily News că numele domeniului mailurilor trimise avea un sens vulgar, astfel că autorităţile din New York şi-au dat seama că era vorba de o ameninţare falsă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Vincent C., un administrator de sistem Linux, a explicat pentru site-ul MotherBoard că a cumpărat un domeniu online în 2013 pe care l-a transformat în server de email, având 28.000 de clienţi.
Cetăţeanul american a dat asigurări că respectă legislaţia federală americană privind conţinutul online şi semnalează autorităţilor toate activităţile ilegale de pe serverul său.
Vincent C. a catalogat drept "oribile" ameninţările care au vizat şcolile din Statele Unite. "Nu doar că este dezgustător ce s-a întâmplat, ci este şi un abuz flagrant de serviciile mele", a declarat cetăţeanul american, conform PressHerald.
Citeşte şi: Cetăţean american aflat în prezent în România, principalul SUSPECT în cazul AMENINŢĂRII cu bombă la şcolile din SUA
Anchetatorii americani au stabilit că ameninţările au fost transmise printr-un server din oraşul german Frankfurt. Vincent C. a confirmat că serverul său este localizat în oraşul german.
Vincent C., un american în vârstă de 21 de ani originar din statul Maine care locuieşte de două săptămâni în România, a declarat vineri că a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care vizau şcoli din oraşele americane Los Angeles şi New York. Din cauza ameninţărilor cu bombă, aproximativ 1.000 de şcoli au fost închise zilele trecute în districtul californian Los Angeles. Tânărul american a precizat că a fost citat în anchetele declanşate de autorităţile din Los Angeles şi din New York.
Vincent C. a postat pe 8 decembrie, pe contul său de Twitter, o fotografie însoţită de textul "Am ajuns în România, unde Internetul merge bine şi femeile sunt frumoase". Într-un alt mesaj, el s-a plâns că agenţi vamali din România i-ar fi luat tot în afară de telefon. "HAHA! EU SUNT INTERNET!!!", scria el în limba română pe 9 decembrie.
I made it to Romania, where the Internet is good and the women are beautiful! https://t.co/D7SYtkzqBg
— Vincent Canfield (@gexcolo) December 8, 2015
Cetăţeanul american a explicat, pentru CBS, că a avut deja discuţii cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat în totalitate citaţiilor. Tânărul a precizat că va lua legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul consultant CIA Edward Snowden, un activist de integritate refugiat în Rusia după ce a dezvăluit în 2013 informaţii confidenţiale sustrase de la Agenţia Naţională de Securitate din SUA (NSA) şi de la Serviciul Guvernamental britanic pentru Comunicaţii (GCHQ).
Tânărul american, care a trimis postului CBS News o fotografie în care ţine în mâini două arme de foc, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă s-a mutat în România pentru a scăpa de autorităţile americane.
Autorităţile din Los Angeles au închis marţi aproximativ 1.000 de şcoli din cauza unor mailuri care ameninţau că va avea loc un atentat. Mesaje similare au vizat şi şcoli din New York, iar autorităţile au stabilit că erau false. În comitatul educaţional Los Angeles, al doilea ca mărime din Statele Unite, au fost închise 1.087 de şcoli, fiind afectaţi 640.000 de elevi. Districtul Los Angeles cuprinde oraşul Los Angeles şi suburbiile acestuia. Echipele pirotehnice nu au găsit niciun dispozitiv exploziv.
Paisprezece persoane au fost împuşcate mortal pe 2 decembrie, în comitatul californian San Bernardino, de doi indivizi înarmaţi. Autorităţile americane au stabilit că a fost un atac terorist islamist, suspectând legături ale criminalilor cu reţeaua teroristă Stat Islamic. În Statele Unite se înregistrează relativ frecvent atacuri armate în instituţii de învăţământ.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14