Blinken a ajuns în Qatar cu misiunea de a intermedia un acord de încetare a focului în Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit marţi la Doha în următoarea etapă a efortului diplomatic de a obţine o încetare a focului în Gaza şi un acord de eliberare a ostaticilor, în condiţiile în care între Israel şi Hamas persistă dispute majore.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Blinken a ajuns în Qatar cu misiunea de a intermedia un acord de încetare a focului în Gaza

Blinken a ajuns în Qatar cu misiunea de a intermedia un acord de încetare a focului în Gaza

Blinken s-a întâlnit marţi mai devreme la Cairo cu preşedintele Egiptului, Abdel-Fattah El-Sisi, a cărui ţară contribuie de luni de zile la medierea discuţiilor din Gaza, alături de SUA şi Qatar. Sisi a declarat după întâlnirea lor că este timpul să se pună capăt războiului de 10 luni din Gaza şi a avertizat cu privire la extinderea conflictului în regiune, scrie Reuters.

Vizita lui Blinken în regiune a inclus, de asemenea, întâlniri în Israel luni. El a declarat că prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a acceptat o „propunere de tranziţie” din partea SUA, menită să reducă diferenţele dintre cele două părţi, după ce discuţiile de săptămâna trecută s-au oprit fără niciun progres, şi a îndemnat Hamas să o accepte de asemenea. Un înalt oficial al administraţiei Biden a declarat reporterilor care călătoresc cu Blinken că SUA se aşteaptă ca discuţiile privind încetarea focului să continue în această săptămână.

Gruparea militantă palestiniană nu a respins explicit propunerea. Dar Hamas a declarat că aceasta anulează ceea ce a fost convenit anterior, fără a preciza în ce mod, şi a acuzat Israelul şi aliatul său american de derularea negocierilor cu rea-credinţă.

Miza este soarta micii şi aglomeratei Gaza, unde campania militară a Israelului a ucis peste 40.000 de oameni începând din octombrie, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, şi a ostaticilor rămaşi acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici