Cadrele medicale străine infectate cu Ebola ar putea fi tratate în Statele Unite

Medicii şi personalul medical străin infectaţi cu Ebola ar putea fi trataţi în Statele Unite, potrivit unui document al Departamentului de Stat, care susţine că aceasta ar fi singura modalitate pentru a convinge alte ţări să trimită echipe medicale în Africa de Vest, relatează The Washington Times.

Urmărește
159 afișări
Imaginea articolului Cadrele medicale străine infectate cu Ebola ar putea fi tratate în Statele Unite

Cadrele medicale străine infectate cu Ebola ar putea fi tratate în Statele Unite (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unele ţări "aşteaptă implicit şi explicit asigurări cu privire la evacuarea personalului medical" înainte de a accepta să-şi trimită echipele alături de experţi din Statele Unite şi voluntari ai Naţiunilor Unite aflaţi în statele africane, menţionează documentul Departamentului de Stat, citat de Washington Times, în ediţia electronică.

"Statele Unite trebuie să dea dovadă de leadership şi să acţioneze aşa cum le cerem celorlalţi să o facă, prin primirea unor cetăţeni străini pe teritoriul ţării pentru tratament medical împotriva infectării cu virusul Ebola în timpul acestei crize", arată documentul.

Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, iar Statele Unite şi-au asumat un rol principal în combaterea epidemiei, subliniind că focarul trebuie lichidat în Africa de Vest. Preşedintele Barack Obama a decis mobilizarea a mii de militari şi trimiterea de personal medical în Africa, dar răspunsul altor ţări se lasă aşteptat.

În documentul Departamentului de Stat, oficialii americani se pronunţă pentru trimiterea cetăţenilor străini infectaţi cu Ebola în Europa, însă menţionează că, în unele cazuri, Statele Unite reprezintă "destinaţia logică pentru tratatea pacienţilor străini". Documentul detaliază şi costurile necesare pentru fiecare pacient, care se ridică la 200.000 de dolari pentru transport şi 300.000 de dolari pentru tratament.

Documentul a fost transmis Congresului, în condiţiile în care există critici cu privire la măsurile administraţiei Obama privind epidemia de Ebola. Un oficial al Departamentului de Stat a declarat marţi seară că discuţiile pe această temă în Congres au fost abandonate. "Nu există o politică a administraţiei americane pentru a permite intrarea cetăţenilor străini infectaţi cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite. Nu există nicio intenţie în cadrul Departamentului de Stat pentru a schimba această politică", a adăugat oficialul. Un alt oficial american a declarat că Departamentul de Stat are în vedere să trimită avioane americane cu echipamente speciale pentru transportul pacienţilor infectaţi cu Ebola în alte ţări.

Documentul Departamentului de Stat menţionează că doar Germania a acceptat să preia cetăţeni străini care au contractat Ebola în Africa de Vest.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a provocat până în prezent aproximativ 5.000 de morţi. Patru cazuri au fost diagnosticate în Statele Unite, iar trei dintre acestea au implicat cadre medicale care au tratat pacienţi infectaţi cu Ebola. Două dintre persoanele infectate, ambele angajate într-un spital din Dallas, s-au vindecat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici