Cel puţin 200 de crocodili s-au repezit în oraşe ca urmare a ploilor abundente care au lovit Mexicul

Ploile abundente asociate uraganului Beryl şi furtunii tropicale Alberto au determinat cel puţin 200 de crocodili să intre în oraşele din nordul statului mexican Tamaulipas.

Urmărește
500 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 200 de crocodili s-au repezit în oraşe ca urmare a ploilor abundente care au lovit Mexicul

Cel puţin 200 de crocodili s-au repezit în oraşe ca urmare a ploilor abundente care au lovit Mexicul

Până în prezent, autorităţile spun că au capturat şi mutat aproximativ 200 dintre reptilele mari de când Alberto a lovit regiunea cu ploaie în iunie. Beryl „a periat” aceeaşi zonă înainte de a ajunge în sudul Texasului, la începutul acestei săptămâni, conform AP.

Autorităţile au declarat că ploile abundente au ridicat nivelul apei în lagunele de coastă, determinând animalele să se strecoare în oraşe precum Tampico, Ciudad Madero şi Altamira, unde au fost capturaţi şi mutaţi cel puţin 165 de crocodili.

Şefa departamentului de mediu din statul Tamaulipas, Karina Lizeth Saldívar, a declarat că „ploile recente au crescut nivelul apei în lagune, ceea ce a dus la o creştere a numărului de crocodili".

Problema ar putea continua „pe măsură ce nivelul apei scade pe străzile şi în canalele care au fost inundate”.

Problema a ieşit la iveală săptămâna aceasta, când utilizatorii reţelelor de socializare au postat videoclipuri cu mai mulţi crocodili legaţi, ceea ce „a provocat o revoltă în social media".

Crocodilii sunt o specie protejată în Mexic. Atacurile lor în Mexic sunt rare, dar au avut loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici