Cel puţin 42 de morţi în Gaza, sâmbătă, în atacuri israeliene asupra unor cartiere, anunţă Hamas

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise sâmbătă în atacuri israeliene asupra unor cartiere din oraşul Gaza din nordul enclavei palestiniene, a declarat directorul biroului media al guvernului condus de Hamas.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 42 de morţi în Gaza, sâmbătă, în atacuri israeliene asupra unor cartiere, anunţă Hamas

Un atac israelian asupra caselor din Al-Shati, una dintre cele opt tabere istorice de refugiaţi din Fâşia Gaza, a ucis 24 de persoane, a declarat Ismail Al-Thawabta pentru Reuters. Alţi 18 palestinieni au fost ucişi într-un atac asupra unor case din cartierul Al-Tuffah.

Armata israeliană a emis o scurtă declaraţie în care a precizat: „Cu puţin timp în urmă, avioanele de luptă ale IDF au lovit două infrastructuri militare ale Hamas în zona oraşului Gaza”.

Acesta a declarat că mai multe detalii vor fi publicate în curând.

Hamas nu a comentat afirmaţia israeliană potrivit căreia a lovit infrastructura sa militară. Acesta a afirmat într-o declaraţie că atacurile au vizat populaţia civilă şi a promis într-o declaraţie că „ocupaţia şi liderii săi nazişti vor plăti preţul pentru încălcările lor faţă de poporul nostru”.

Imaginile obţinute de Reuters au arătat zeci de palestinieni grăbindu-se să caute victime printre casele distruse. Imaginile arătau case distruse, ziduri aruncate în aer, precum şi resturi şi praf care umpleau strada din tabăra de refugiaţi Shati.

Campania terestră şi aeriană a Israelului în Gaza a fost declanşată atunci când militanţii conduşi de Hamas au pătruns în sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi luând peste 250 de ostatici, potrivit calculelor israeliene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici