Vicecancelarul Germaniei, vizită la Beijing pentru a evita un război comercial. Habeck dă vina pe sprijinul Chinei pentru Rusia pentru înrăutăţirea relaţiilor Berlin-Beijing

  • Vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, a indicat sâmbătă sprijinul Chinei pentru Rusia în războiul împotriva Ucrainei drept principalul motiv pentru deteriorarea relaţiilor economice dintre Berlin şi Beijing.
  • Ministrul Economiei, aflat în vizită în China, a reiterat avertismentele privind consecinţele economice ale sprijinului acordat de Beijing lui Vladimir Putin.
500 afișări
Imaginea articolului Vicecancelarul Germaniei, vizită la Beijing pentru a evita un război comercial. Habeck dă vina pe sprijinul Chinei pentru Rusia pentru înrăutăţirea relaţiilor Berlin-Beijing

"De asemenea, este important ca China, care sprijină Rusia în acest război, să înţeleagă că interesele de securitate germane şi europene sunt deja direct afectate de acest conflict", a declarat Habeck în deschiderea unui dialog la nivel înalt China-Germania privind schimbările climatice şi tranziţia ecologică la Beijing, potrivit Bloomberg.

Aceasta este prima vizită a lui Habeck în China în timpul mandatului său, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor comerciale germano-chineze. Vizita are loc în contextul în care UE şi China sunt angajate într-un război comercial din ce în ce mai intens, UE impunând tarife pentru vehiculele electrice chineze iar Beijingul lansând o anchetă asupra produselor din carne de porc din UE.

"Este important să înţelegem că acestea nu sunt tarife punitive", a declarat Habeck, contrastând măsurile UE cu cele aplicate de ţări precum SUA, Brazilia şi Turcia, potrivit unui raport Reuters. Habeck a declarat că, timp de nouă luni, Comisia Europeană a examinat în detaliu dacă întreprinderile chineze au beneficiat în mod incorect de subvenţii.

Tarifele propuse de UE sunt menite să echilibreze condiţiile de concurenţă cu China, i-a spus Habeck lui Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC) din China. Habeck i-a mai spus lui Shanije că, dacă Beijingul nu ar sprijini războiul Rusiei, Europa şi Germania nu şi-ar reduce dependenţa de China pentru materii prime, conform rapoartelor.

Habeck a reiterat disponibilitatea Europei de a discuta cu China despre tarifele la importurile de vehicule electrice chineze, adăugând că măsurile sunt menite să compenseze avantajele acordate de Beijing companiilor chineze.

Televiziunea de stat chineză a raportat că Shanije a declarat că taxele impuse de Bruxelles nu avantajează pe nimeni şi se vor întoarce împotriva UE în cele din urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici