Nigel Farage, declaraţii scandaloase: Extinderea spre est a Uniunii Europene şi a NATO a provocat invazia Ucrainei de către Putin

Nigel Farage, liderul partidului britanic de dreapta Reform UK, a declarat că extinderea spre est a Uniunii Europene şi a NATO a provocat invazia Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin.

1822 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage, declaraţii scandaloase: Extinderea spre est a Uniunii Europene şi a NATO a provocat invazia Ucrainei de către Putin

Nigel Farage, declaraţii scandaloase: Extinderea spre est a Uniunii Europene şi a NATO a provocat invazia Ucrainei de câtre Putin

Comentariile, făcute într-un interviu cu BBC difuzat vineri târziu, au atras critici puternice din partea întregului spectru politic britanic, înainte de alegerile din 4 iulie, în care se preconizează că partidul lui Farage va obţine milioane de voturi.
 
Farage a declarat că îşi menţine comentariile făcute la scurt timp după invazia Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, când a postat pe reţelele de socializare că mişcarea a fost o "consecinţă a extinderii UE şi NATO". El a spus că a prezis un război în Ucraina încă din 2014.
 
"Era evident pentru mine că expansiunea continuă spre est a NATO şi a Uniunii Europene îi dădea acestui om un motiv să spună poporului: Vin din nou după noi/ să meargem la război", a declarat Farage în interviul acordat vineri BBC.
 
"Noi am provocat acest război ... bineînţeles că este vina lui (Putin) - a folosit ceea ce am făcut noi ca o scuză".
 
Rusia îşi prezintă operaţiunea militară specială din Ucraina ca parte a unei lupte mai ample cu Occidentul, despre care spune că vrea să îngenuncheze Rusia. Kievul şi Occidentul resping acest lucru şi acuză Rusia că duce un război ilegal de cucerire.
 
Deceniile de campanie ale lui Farage împotriva apartenenţei Marii Britanii la UE şi a imigraţiei în masă au făcut din el unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai divizivi politicieni ai ţării.
 
Intrarea sa surprinzătoare în cursa electorală a afectat şi mai mult speranţele prim-ministrului conservator Rishi Sunak de a reduce avansul Partidului Laburist de centru-stânga în sondajele de opinie.
 
Chiar dacă este puţin probabil ca Reform UK să câştige multe locuri în parlament, aceasta ar putea diviza votul de centru-dreapta din întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici