WP: SUA a limitat la 100km în teritoriul rus distanţa la care ucrainenii pot folosi armele americane. Kievul oprit cu armele americane asediul ruşilor asupra oraşului Harkov

Statele Unite au limitat adâncimea de utilizare a armelor americane pe teritoriul Rusiei la 100 de kilometri de la frontiera ruso-ucraineană, scrie Washington Post citând doi oficiali ucraineni care au vorbit sub rezerva anonimatului.

2188 afișări
Imaginea articolului WP: SUA a limitat la 100km în teritoriul rus distanţa la care ucrainenii pot folosi armele americane. Kievul oprit cu armele americane asediul ruşilor asupra oraşului Harkov

WP: SUA a limitat la 100km în teritoriul rus distanţa la care ucrainenii pot folosi armele americane. Kievul oprit cu armele americane asediul ruşilor asupra oraşului Harkov

Anterior, joi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Charlie Dietz, a explicat că Statele Unite au dat Kievului acordul de a folosi armele americane pentru a riposta împotriva teritoriului rus. Acest lucru include permisiunea de a folosi arme americane pentru a doborî avioane ruseşti care se află în spaţiul aerian rusesc, dar intenţionează să atace teritoriul ucrainean, a adăugat Dietz.
 
"Aceasta nu este o chestiune de geografie sau o anumită rază [de utilizare a armelor], este o chestiune de bun simţ", a spus Dietz. "Dacă Rusia atacă Ucraina de peste graniţă, atunci Ucraina ar trebui să fie în măsură să riposteze împotriva ţintelor care o atacă de peste graniţă".
 
Cu toate acestea, această zonă de 100 de kilometri nu include bazele aeriene ruseşti cheie de unde decolează avioanele care transportă bombe ajustabile - acestea reprezintă acum cel mai mare pericol atât pentru militari, cât şi pentru civili, notează sursele Washington Post.
 
Interdicţia de doi ani privind utilizarea armelor americane pentru atacuri pe teritoriul Rusiei i-a permis acesteia să creeze o zonă protejată din care să tragă în zonele de frontieră ale Ucrainei, aminteşte publicaţia.
 
Autorizaţia primită în urmă cu trei săptămâni "a schimbat cu siguranţă situaţia, în special direct pe linia frontului", scrie Washington Post citând o sursă din cercurile militare ucrainene. 
 
În special ca urmare a distrugerii sistemelor ruseşti S-300/S-400 din apropierea frontierei cu ajutorul HIMARS-ului american. Atacurile cu rachete asupra Harkovului au încetat după aceea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici